Mrkvová šťáva každý den působí přímo zázračně. Je však třeba pít ve správnou dobu

Mrkvová šťáva je skutečná vitamínová bomba, kterou lze velmi snadno připravit doma. Má mnoho blahodárných vlastností, díky kterým se postará o zdravé a vitální tělo. Stojí za to přidat ji do svého jídelníčku, abyste si užili zdraví a krásnou pleť. Jaký čas je ideální pro pití této šťávy?

Vlastnosti mrkvové šťávy

Tato šťáva napomáhá regulovat všechny funkce našeho těla a je nejlepším zdrojem vitamínu A a obsahuje velké dávky vitamínů B, C, D a K. Pravidelné pití této šťávy napomáhá například při zácpě, při střevních problémech, při jaterních problémech, nebo dokonce při problémech se srdcem a očima. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje správné fungování střev a díky sloučeninám síry také napomáhá rozvoji prospěšných bakterií ve střevech. Tato šťáva odstraňuje z těla nebezpečné toxické látky a také zvyšuje celkovou hladinu antioxidantů.

Doporučený článek:  Radost z nakládaných okurek může rychle přejít. Plíseň se objeví i kvůli malé chybě
Zdroj obrázku: Freepik

Kolik šťávy vypít denně?

Mrkvová šťáva je velmi zdravá, ale stejně jako vše vyžaduje umírněnost při konzumaci. Můžete ji pít každý den, nicméně v určitých dávkách.

Kolik mrkvové šťávy pít denně, závisí na věku osoby:

  • dospělé osoby – 2 sklenice denně,
  • děti starší 7 let – 1 šálek denně (250 ml),
  • děti od 4 do 6 let – 170 ml mrkvové šťávy denně.

Mrkvová šťáva může během dne nahradit jednu porci zeleniny a ovoce. Příliš mnoho vypité šťávy může přispět ke zvýšené podrážděnosti, změnám barvy a suchosti kůže, zvětšení jaterních hodnot, a v extrémních případech až k vypadávání vlasů.

Doporučený článek:  Zkušení zahradníci schválně ničí keříky rajčat. Díky tomu sklízí každý rok bohatou úrodu

Kdy pít mrkvovou šťávu?

Mnoho lidí dělá chybu a konzumuje mrkvovou šťávu večer nebo odpoledne. Ukazuje se však, že mrkvová šťáva je nejlepší pro konzumaci na lačný žaludek nejméně 15 minut před jídlem. Díky tomu budou živiny obsažené v ní účinněji absorbovány do organismu. Je třeba si uvědomit, že šťáva nemůže nahradit samotné jídlo, takže po vypití byste měli jíst standardní snídani. Pití pouze samotné šťávy může vést k poruchám trávení.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/carrot-juice-benefits

Podobné články:

Domácí rajčatové pyré se hodí mít stále po ruce. Skvěle ochutí polévku, omáčku i pizzuDomácí rajčatové pyré se hodí mít stále po ruce. Skvěle ochutí polévku, omáčku i pizzu

Rajčatový protlak používáme k přípravě mnoha chutných pokrmů, například rajčatové polévky nebo jako základ pizzy. Rajčata jsou nejen chutná, ale také velmi zdravá součást našeho jídelníčku. Obsahují velké množství draslíku,

Kedlubna obohatí jídelníček syrová i jako součást vařených pokrmů. Ne vždy však prospějeKedlubna obohatí jídelníček syrová i jako součást vařených pokrmů. Ne vždy však prospěje

Kedlubny milujeme nejen pro jejich chuť, ale také mají skvělé účinky na naše zdraví. Jejich nutriční hodnota je obrovská. Můžete si je dát syrové, nebo si je naložit, obojí je

Čerstvé jahody si můžeme užít i v zimě. Díky správnému zamrazení budou chutnat jako právě utrženéČerstvé jahody si můžeme užít i v zimě. Díky správnému zamrazení budou chutnat jako právě utržené

Všichni se každoročně nemůžeme dočkat jahodové sezóny. Mnozí z nás se snaží využít těchto několika týdnů a vychutnat si sladké plody. Bohužel se z tohoto ovoce nemůžeme těšit příliš dlouho.