Nejčastější chyby při grilování: nevhodná teplota, marinády i příliš masa najednou

Letní grilování je jednou z věcí, na kterou se mnoho lidí těší po celou zimu. Není se čemu divit, protože můžete strávit více času venku, užít si vynikající jídlo a ještě přítomnost své rodiny a přátel. Bohužel můžete udělat pár chyb, které výsledek úplně změní. Dávejte si pozor hlavně na těchto pět problémů a chyb, které možná děláte během grilování na zahradě.

Špatná teplotu grilu

Příliš vysoká nebo naopak příliš nízká teplota je vždy chyba bez ohledu na to, jestli maso (a zeleninu) připravujete v kuchyni na sporáku, v troubě nebo na grilu. Proto si dávejte pozor na to, abyste gril důkladně rozehřáli, než tam položíte maso. Teplota ale nesmí být tak vysoká, aby maso bylo spálené a uvnitř syrové.

Doporučený článek:  Pro venkovní dekorace během zimy je důležité zvolit odolný materiál

Špinavý gril

Před každým použitím grilu musíte věnovat nějaký čas jeho údržbě. To samé také udělejte po jeho použití, až trochu vychladne. Jistě máte speciální kartáče na tento přístroj. Vyčištění ale musíte také přizpůsobit typu grilu, protože plynový gril se čistí jinak než klasický gril na dřevo a uhlí.

Zdroj obrázku: Freepik

Používání marinád a omáček

Marinády, které obsahují hodně cukru, se velmi snadno připálí. Místo toho vsaďte na marinády s olejem nebo jogurtem. Budou mnohem lepší na gril a také poskytují plnější chuť. Sladké marinády pro tuto přípravu nejsou ideální, a proto si je nechte na zimní období, až budete vařit v kuchyni.

Doporučený článek:  Šetřit vodou můžeme doma několika jednoduchými návyky

Příliš mnoho masa na grilu

Přetížení grilu je také jednou z chyb, kterou dělá hodně lidí. Jistě, že chcete připravit hodně jídla najednou, ale ne vždy je to dobrý nápad. Nechte mezi jednotlivými kusy masa a dalších surovin mezery, aby vzduch dokázal cirkulovat. To povede k rovnoměrné přípravě masa i zeleniny.

Nenecháváte maso odpočinout

Po každém grilování nechte maso pár minut odpočinout na talíři nebo na prkénku, než do něj říznete. Díky tomu nepřijdete o veškerou šťávu, která se v něm přirozeně nachází. A také zabráníte tomu, že maso ztvrdne. Držte se těchto tipů a vždy si užijete úspěšné grilování a vynikající pokrmy.

Zdroj: https://www.seriouseats.com/grilling-mistakes-and-how-to-avoid-them

Podobné články: