Letní grilování je jednou z věcí, na kterou se mnoho lidí těší po celou zimu. Není se čemu divit, protože můžete strávit více času venku, užít si vynikající jídlo a ještě přítomnost své rodiny a přátel. Bohužel můžete udělat pár chyb, které výsledek úplně změní. Dávejte si pozor hlavně na těchto pět problémů a chyb, které možná děláte během grilování na zahradě.
Špatná teplotu grilu
Příliš vysoká nebo naopak příliš nízká teplota je vždy chyba bez ohledu na to, jestli maso (a zeleninu) připravujete v kuchyni na sporáku, v troubě nebo na grilu. Proto si dávejte pozor na to, abyste gril důkladně rozehřáli, než tam položíte maso. Teplota ale nesmí být tak vysoká, aby maso bylo spálené a uvnitř syrové.
Špinavý gril
Před každým použitím grilu musíte věnovat nějaký čas jeho údržbě. To samé také udělejte po jeho použití, až trochu vychladne. Jistě máte speciální kartáče na tento přístroj. Vyčištění ale musíte také přizpůsobit typu grilu, protože plynový gril se čistí jinak než klasický gril na dřevo a uhlí.
Používání marinád a omáček
Marinády, které obsahují hodně cukru, se velmi snadno připálí. Místo toho vsaďte na marinády s olejem nebo jogurtem. Budou mnohem lepší na gril a také poskytují plnější chuť. Sladké marinády pro tuto přípravu nejsou ideální, a proto si je nechte na zimní období, až budete vařit v kuchyni.
Příliš mnoho masa na grilu
Přetížení grilu je také jednou z chyb, kterou dělá hodně lidí. Jistě, že chcete připravit hodně jídla najednou, ale ne vždy je to dobrý nápad. Nechte mezi jednotlivými kusy masa a dalších surovin mezery, aby vzduch dokázal cirkulovat. To povede k rovnoměrné přípravě masa i zeleniny.
Nenecháváte maso odpočinout
Po každém grilování nechte maso pár minut odpočinout na talíři nebo na prkénku, než do něj říznete. Díky tomu nepřijdete o veškerou šťávu, která se v něm přirozeně nachází. A také zabráníte tomu, že maso ztvrdne. Držte se těchto tipů a vždy si užijete úspěšné grilování a vynikající pokrmy.
Zdroj: https://www.seriouseats.com/grilling-mistakes-and-how-to-avoid-them