Z vnitřností jde připravit chutný oběd i večeři. Potěší svou cenou i snadnou přípravou

Máte rádi vnitřnosti? Spousta lidí je nekonzumuje a je to velká škoda. Dršťky například jsou jedním z oblíbených jídel, můžete si je připravit na několik způsobů a do vašeho těla se dostanou látky, které vaše tělo potřebuje. Můžete ale vyzkoušet také játra, mozeček nebo srdce. Že vám to přijde nechutné? Rozhodně byste měli ochutnat, protože možná najdete nový způsob, jak obohatit svůj jídelníček.

Jaké vnitřnosti najdete nejčastěji?

V obchodech dnes koupíte mnoho vnitřností. Nejedná se pouze o játra nebo ledvinky, ale také jsou k dostání dršťky nebo jazyk. Oblíbený je také mozeček. V průběhu několika posledních let se právě vnitřnosti dostávají do popředí a lidé si je dávají čím dál častěji. Nejsou to jen části zvířat, které se hodí psům nebo kočkám. Pokud je správně připravíte, jedná se o skvělou pochoutku. Navíc jsou plné látek a dalších minerálů, které naše tělo potřebuje.

Doporučený článek:  Ani ve městech nejsme v bezpečí. Před zákeřným klíštětem se musíme chránit stále

Dršťky jsou oblíbené především do polévky. Je to vlastně žaludek, který se uvaří ve vývaru a poté se nakrájí na proužky, koupit je takto můžete i v obchodě. Jsou bohaté na vápník i vitaminy. Jestliže máte rádi hovězí dršťky, určitě víte, jak je připravit. Stejně jako ostatní vnitřnosti jsou plné také dalších látek, které pro naše tělo mají význam.

Zdroj obrázku: Freepik

Dáte si játra nebo ledviny?

Játra patří mezi vnitřnosti, které jsou oblíbené především v poledních menu v restauracích. Připravují se jednoduchým způsobem, a proto jsou vhodná i na rychlou večeři. Stačí jen vědět, jak je správně připravit. V játrech najdete vitamin A, také vitaminy ze skupiny B, a pokud k nim přidáte petržel, máte ještě navíc vitamin C. Proto se vyplatí je zařadit do jídelníčku.

Doporučený článek:  Zahrada v zimě nemusí být smutná. Zajímavé dekorace venkovní prostor rozveselí

Navíc jsou vnitřnosti velmi levné a připravit si je tak můžete kdykoliv. Vepřový mozeček je dalším druhem, který lidé buď milují, nebo nesnáší. Ještě na konci 20. století patřil mezi suroviny, které byly často na našich stolech, ale postupně se na něj zapomnělo. Dalšími vnitřnostmi jsou ledvinky, které jsou snadné na přípravu a můžete si je dát klidně jednou týdně.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/fergus-henderson-how-cook-offal

Podobné články: