Češi jsou národ houbařů. Bez hub se neobejde mnoho receptů, základem je pořádná zásoba na zimu

Houby buď milujeme, nebo nesnášíme. Ti, kteří je mají rádi, si užívají jejich univerzální použití. Lze je skladovat v lednici nebo na balkoně, ale dávejte si pozor, abyste je včas zpracovali. Musíte je zabalit do papírového sáčku. Češi jsou národem houbařů a spousta z nás chodí na houby do lesa, abychom si byli jisti, co sbíráme a že jsou opravdu čerstvé.

Houby můžete jíst syrové, při dušení pustí hodně šťávy

Jestli chcete, aby houby po příchodu domů měly zavřené klobouky, zpracujte je hned, jak domů přijdete. Je to sice práce navíc, ale budete mít jistotu, že jsou houby zdravé, a ty špatné můžete hned vyhodit. Pokud je budete mít několik hodin na kuchyňské lince v teple, klobouky se mohou otevřít a houby ztmavnou.

Doporučený článek:  Jablečný ocet každý den je lékem na řadu neduhů. Je však třeba dodržet několik pravidel
Zdroj obrázku: Freepik

Houby se většinou hned po prvním ošetření musí podusit nebo jinak zpracovat. Jíst ale můžete také syrové, pokud si na to troufáte. Houby při dušení uvolní hodně šťávy, takže než je přidáte například do salátu, musíte je hodně vymačkat. Vyzkoušet můžete pokropení citronovou šťávou, protože tím zajistíte, že nebudou tmavnout.

Lidé houby většinou zamrazí nebo nasuší na zimní měsíce

Houby jsou ideální potravinou pro zmrazení. Můžete je zmrazit syrové tak, jak jsou, ale také je nejdřív podusit například s cibulí a až následně vložit do mrazáku. Takto připravenou směs můžete nasypat také do čistých sklenic a pasterizovat přibližně dvacet minut. Oblíbená metoda zpracování hub je také sušení.

Doporučený článek:  Na klíšťata se musí chytře. Příjemné vůně je odeženou a vy budete konečně v bezpečí
Zdroj obrázku: Pixabay

Houby můžete usušit v sušičce na ovoce. Je to velmi jednoduchá metoda, díky které můžete houby mít skladované ve velké sklenici klidně několik let. Hodí se do bramboráků nebo do omáček. Houby použijete na spoustu různých receptů, skvělé jsou z nich omáčky, které se nejčastěji dělají z lišek. Hříbky jsou ideální ke smažení, stačí je obalit v klasickém trojobalu. Nakonec jen posolte a je hotovo.

Zdroj: https://www.foodunfolded.com/article/mushroom-farming-processing-ask-the-expert

Podobné články:

Trávník potřebuje péči po celý rok. Základní kroky ho udrží v dobrém stavu během zimyTrávník potřebuje péči po celý rok. Základní kroky ho udrží v dobrém stavu během zimy

Listopad je posledním měsícem před nástupem zimního období, a je proto důležité provést několik klíčových kroků k tomu, aby váš trávník přečkal zimu v co nejlepší kondici. Dodržování správných postupů

Roztomilého ježka z pozemku nevyhánějte. Je nejlepším přítelem každého správného zahradníkaRoztomilého ježka z pozemku nevyhánějte. Je nejlepším přítelem každého správného zahradníka

Ježci jsou malí a roztomilí savci, kteří mohou hodně pomoci vaší zahradě. Ježci totiž s radostí spořádají zahradní škůdce, a to hlavně slimáky a brouky. Dobrou zprávou je, že na

Slupku z citronu je škoda vyhodit do koše. Lepší je ji umýt v myčce nádobíSlupku z citronu je škoda vyhodit do koše. Lepší je ji umýt v myčce nádobí

Citron je skvělou přísadou do pokrmů, základní ingrediencí osvěžujících limonád a velmi oblíbený doplněk do horkého čaje. Charakteristická vůně je spojená s horkým létem a dlouhými dny, má osvěžující a