Nektarinky, nebo broskve. Oba druhy příjemně osvěží a dodají tělu potřebnou dávku vitaminů

Jedná se o stejné ovoce, nebo je to jiný druh? Mnoho lidí tápe, pokud se mají rozhodnout mezi broskvemi a nektarinkami. Toto ovoce je velmi chutné, a pokud máte možnost, určitě si je vypěstujte doma, protože budou chutnat úplně jinak než ty koupené v obchodě. V čem se liší broskev od nektarinky a který druh ovoce je zdravější? Dočtete se v následujících řádcích.

Existuje mezi nimi rozdíl?

Broskve i nektarinky jsou si podobné nejen barvou, ale také velikostí. Několik rozdílů na nich přece jen najdete. Nektarinka má lesklou strukturu, zatímco broskev je posetá drobnými chloupky a její slupka je matná. Zralé ovoce je aromatické a má šťavnatou dužinu. Proto je lepší oba druhy kombinovat, protože nejenže hydratují a doplňují tekutiny, ale také obsahují vysoké množství vitaminů a minerálů.

Doporučený článek:  Vysoký cholesterol udrží na uzdě oblíbené nápoje. V létě osvěží a doplní kupu vitaminů

Broskve a nektarinky jsou příbuzné druhy, patří do jedné čeledi. Mají toho hodně společného. Není ale jasné, jestli jsou tyto druhy vhodné také pro diabetiky, protože obsahují ovocný cukr. Na druhou stranu v nich najdete také dostatek vlákniny, která je pro lidské tělo nepostradatelná. Broskve mají o něco méně ovocného cukru než nektarinky, obsahují také více vlákniny.

Zdroj obrázku: Freepik

Oba druhy ovoce jsou nízkokalorické

Broskve i nektarinky jsou oblíbenými druhy ovoce. Jsou nízkokalorické a také mají nízký glykemický index, proto jsou vhodné i pro ty, kteří drží dietu a snaží se jíst zdravě. Jedna broskev denně je ideální porcí. A jaké vitaminy v nich najdete? Nektarinky obsahují vitamin E, mají ho dvakrát více než broskve. Ten patří mezi vitaminy, které udržují náš mozek v kondici.

Doporučený článek:  Otoky trápí velké procento lidí. Málokdo ví, že nejrychlejší pomoc přinese obyčejná zelenina do polévky

Oba druhy ovoce obsahují také látky, které chrání naše srdce. Jsou zdrojem draslíku a dalších látek, které jsou prospěšné nejen pro naše srdce, ale také další orgány. Samozřejmě se ale najdou kontraindikace, na které byste měli brát zřetel. Jestliže máte na tyto druhy ovoce alergii, neměli byste je ani ochutnávat.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/nectarine-vs-peach

Podobné články:

I když kvůli ní lidé pláčou, vždycky jim pomůže: cibule uleví při nachlazení a pročistí organismusI když kvůli ní lidé pláčou, vždycky jim pomůže: cibule uleví při nachlazení a pročistí organismus

Cibule je jednou ze základních surovin v kuchyni. Známá je jako domácí lék na nachlazení, ale pomoci může mnoha různými způsoby. Sirup z cibule je skvělým lékem na kašel, zatímco

Královna podzimu vládne nejen mezi dekoracemi. V kuchyni ji lze zužitkovat do posledního kouskuKrálovna podzimu vládne nejen mezi dekoracemi. V kuchyni ji lze zužitkovat do posledního kousku

Dýně mají mnoho barev, tvarů i velikostí. Najdete bílou, černou, zelenou, žlutou, se skvrnami nebo pruhy. Stejně tak mohou být kulaté i podlouhlé. Vážit mohou jeden kilogram, ale také půl

Zkušení zahradníci schválně ničí keříky rajčat. Díky tomu sklízí každý rok bohatou úroduZkušení zahradníci schválně ničí keříky rajčat. Díky tomu sklízí každý rok bohatou úrodu

Při pěstování rajčat se většina z nás zaměřuje na výběr správného místa, přihnojování a pravidelné zalévání. To jsou naprosté základy. Pokud ale chceme získat opravdu uspokojivý výnos, za zvážení stojí i