Sladkokyselý angrešt může po celý rok podporovat naše zdraví. Léčivá tinktura je připravená během 14 dní

Chcete si udělat domácí tinkturu, ale nevíte, jak na to? Vyzkoušejte angrešt, který má spoustu skvělých vlastností. Využijete je nejen během nemoci, ale hodí se také jako prevence. Působí protizánětlivě, antioxidačně a navíc je výroba tinktury velmi jednoduchá. Jaké další vlastnosti má angrešt?

Angrešt najdete po celé Evropě

Angrešt roste po celé Evropě, najdete ho také v Asii nebo Africe. Pěstuje se také u nás, pravdou ale je, že moc často vidět není. Je to velká škoda, protože jeho plody jsou chutné a navíc obsahují málo kalorií, takže se hodí také do dietního režimu. Obsahuje vitamin C, ale také draslík, betakaroten nebo chrom.

Doporučený článek:  Vypěstujte si domácí ananas. Jediné, co budete potřebovat, je trpělivost

Můžete ho jíst samotný, ale hlavně se z něj dělají domácí zavařeniny a kompoty, které pak v zimě, jako když najdete. Udělejte si s námi tinkturu, která vás zbaví nepříjemných zdravotních komplikací. Díky svým vlastnostem přinese angrešt rychlou úlevu. Má sice typickou sladkokyselou chuť, ale jinak působí na naše zdraví blahodárně. Hodí se při léčbě anémie nebo kardiovaskulárního systému.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si angreštovou tinkturu vyrobit?

Výroba tinktury je velmi jednoduchá, nebudete k tomu ani potřebovat mnoho surovin. Stačí:

  • 2 kg ovoce,
  • 1 kg cukru,
  • 1 l vody,
  • 1 l lihu,
  • šťáva z 1 citronu.
Doporučený článek:  Oblíbené jahody si můžeme vychutnat po celý rok. Domácí mražení je snadné

Nejdříve je potřeba angrešt umýt a odstranit z něj stopky. Nakonec ho musíte důkladně rozmačkat. Vhodné plody jsou měkké a zralé. Smíchejte ovoce s cukrem a přelijte vodou, citronovou šťávou a lihovinou. Promíchejte, aby se chutě spojily, a dejte na 14 dní na slunné místo. Posledním krokem je přecezení a přelití do menších lahviček.

Tak můžete mít tinkturu pokaždé u sebe. Angrešt se ale hodí také do ovocných salátů nebo z něj můžete připravit lahodný dezert, kterým překvapíte rodinu. Díky své chuti ho můžete kombinovat s dalšími druhy ovoce a zajistit si tak svěží pokrm.

Zdroj: https://draxe.com/nutrition/indian-gooseberry/

Podobné články: