Sladkokyselý angrešt může po celý rok podporovat naše zdraví. Léčivá tinktura je připravená během 14 dní

Chcete si udělat domácí tinkturu, ale nevíte, jak na to? Vyzkoušejte angrešt, který má spoustu skvělých vlastností. Využijete je nejen během nemoci, ale hodí se také jako prevence. Působí protizánětlivě, antioxidačně a navíc je výroba tinktury velmi jednoduchá. Jaké další vlastnosti má angrešt?

Angrešt najdete po celé Evropě

Angrešt roste po celé Evropě, najdete ho také v Asii nebo Africe. Pěstuje se také u nás, pravdou ale je, že moc často vidět není. Je to velká škoda, protože jeho plody jsou chutné a navíc obsahují málo kalorií, takže se hodí také do dietního režimu. Obsahuje vitamin C, ale také draslík, betakaroten nebo chrom.

Doporučený článek:  Lák z okurek je prospěšný pro imunitu a trávicí systém

Můžete ho jíst samotný, ale hlavně se z něj dělají domácí zavařeniny a kompoty, které pak v zimě, jako když najdete. Udělejte si s námi tinkturu, která vás zbaví nepříjemných zdravotních komplikací. Díky svým vlastnostem přinese angrešt rychlou úlevu. Má sice typickou sladkokyselou chuť, ale jinak působí na naše zdraví blahodárně. Hodí se při léčbě anémie nebo kardiovaskulárního systému.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si angreštovou tinkturu vyrobit?

Výroba tinktury je velmi jednoduchá, nebudete k tomu ani potřebovat mnoho surovin. Stačí:

  • 2 kg ovoce,
  • 1 kg cukru,
  • 1 l vody,
  • 1 l lihu,
  • šťáva z 1 citronu.
Doporučený článek:  Granátové jablko předejde nachlazení i problémům se srdcem. Na podzim je pro něj nejlepší doba

Nejdříve je potřeba angrešt umýt a odstranit z něj stopky. Nakonec ho musíte důkladně rozmačkat. Vhodné plody jsou měkké a zralé. Smíchejte ovoce s cukrem a přelijte vodou, citronovou šťávou a lihovinou. Promíchejte, aby se chutě spojily, a dejte na 14 dní na slunné místo. Posledním krokem je přecezení a přelití do menších lahviček.

Tak můžete mít tinkturu pokaždé u sebe. Angrešt se ale hodí také do ovocných salátů nebo z něj můžete připravit lahodný dezert, kterým překvapíte rodinu. Díky své chuti ho můžete kombinovat s dalšími druhy ovoce a zajistit si tak svěží pokrm.

Zdroj: https://draxe.com/nutrition/indian-gooseberry/

Podobné články:

Brambory jsou oblíbenou přílohou i hlavní hvězdou oběda. Za některé kombinace ale tělo nepoděkujeBrambory jsou oblíbenou přílohou i hlavní hvězdou oběda. Za některé kombinace ale tělo nepoděkuje

Brambory patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, které jsou k dostání po celém světě. Často si je dáváme vařené, ale můžeme si je také upéct, dát si je jako bramboráky nebo

Nachystejte zelenině vitaminovou bombu. Výsledky uvidíte už za dva dnyNachystejte zelenině vitaminovou bombu. Výsledky uvidíte už za dva dny

Mnoho pěstitelů hledá ekologické řešení pro hnojení zeleniny. Spousta lidí si to neuvědomuje, ale zeleninu musíte hnojit během fáze plození, abyste získali nejlepší úrodu. Můžete samozřejmě zvolit domácí prostředky, ale

Domácí rajčatové pyré se hodí mít stále po ruce. Skvěle ochutí polévku, omáčku i pizzuDomácí rajčatové pyré se hodí mít stále po ruce. Skvěle ochutí polévku, omáčku i pizzu

Rajčatový protlak používáme k přípravě mnoha chutných pokrmů, například rajčatové polévky nebo jako základ pizzy. Rajčata jsou nejen chutná, ale také velmi zdravá součást našeho jídelníčku. Obsahují velké množství draslíku,