Sušeného ovoce se není třeba obávat. Prozradíme vám fígl, jak oddělit slepené kousky od sebe

Sušené ovoce je delikatesou, a když je usušené správně, jedná se o vysoce výživné jídlo, které lze použít do buchet, do masa, ale i jako ozdobu na dort. Jeho využití je opravdu široké. Bohužel ale špatným skladováním, především pokud je sušené ovoce vystaveno vlhku, může měnit svůj tvar a ještě více se deformovat, různě mačkat a lepit se k sobě. Pokud se k sobě přilepí například švestky, jen stěží je od sebe odlepíte. Zjistěte jednoduchý trik, díky kterému takové ovoce od sebe oddělíte.

Doporučený článek:  Vypěstujte dýně, které vám budou všichni sousedé závidět. Tajemství velké sklizně tkví ve správném hnojivu
Zdroj obrázku: Pixabay

Výhody sušeného ovoce

Mnoho lidí se této podobě ovoce brání, nechtějí ho jíst. A to z toho důvodu, že obsahuje velké množství cukru oproti čerstvé formě ovoce. Jenže existují studie i názory lékařů, kteří tvrdí pravý opak. Jasně, některé ovoce je proslazené a obsahuje více cukru, ale vy se s ním přece nebudete přejídat od rána do večera. A vzhledem k jeho sladkosti ho nezkonzumujete tolik. I takovým ovocem dodáte tělu potřebné vitamíny a minerály. Možná ještě ve větší míře, protože v sušeném ovoci je větší koncentrace živin. Věděli jste, že sušené datle, fíky, rozinky nebo švestky jsou dokonalé v boji proti kardiovaskulárním onemocněním? Nebo že sušené ovoce pomáhá potlačovat některé druhy rakoviny? Jednoduše řečeno, sušené ovoce, nejlépe mrazem, je zdravé stejně jako to čerstvé. Určitě si ho dopřejte a pečujte o své zdraví. Jak už dříve světová zdravotnická organizace zjistila, ročně zemřou na následky nedostatku vitamínů až dva miliony lidí.

Doporučený článek:  Slupku z citronu je škoda vyhodit do koše. Lepší je ji umýt v myčce nádobí
Zdroj obrázku: Pixabay

Jak zlepšit vzhled sušeného ovoce

Švestky, fíky, rozinky a jiné ovoce je dokonalým doplňkem pro mnoho receptů, například i dortů. Tvarohový dort se sušeným ovocem je přímo božský, jenže co dělat, když se vaše ovoce zdeformuje? Pokud jste ovoce vystavili vlhkosti, může se to stát. Známe ale způsob, jak tuto nevzhlednost napravit. Stačí, když ovoce vložíte do mikrovlnné trouby a zapnete ji na 1,5–‍2 minuty na program rozmrazování. Po vyjmutí z mikrovlnky půjde ovoce krásně oddělit. Chcete-li ovoce umístit na vrchol dortu, můžete je předem namočit, nechat okapat a umístit na dort.   

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/dried-fruit-good-or-bad

Podobné články:

Dejte šanci rajčatové šťávě. Recept je snadný, její účinky potěší každou buňku v těleDejte šanci rajčatové šťávě. Recept je snadný, její účinky potěší každou buňku v těle

Mnoho lidí miluje rajčata, ale nesnáší rajčatovou šťávu. Na její chuť si musíte zvyknout, protože se nejedná o nejchutnější nápoj na světě. Pravdou zůstává, že byste ji měli pravidelně konzumovat

Ovoce nebo zelenina mohou vážně poškodit zdraví. Před konzumací je zbavte pesticidůOvoce nebo zelenina mohou vážně poškodit zdraví. Před konzumací je zbavte pesticidů

Na povrchu komerčně vypěstovaných plodin se nachází celá řada škodlivých látek. Jedná se o takzvané pesticidy. Pesticidy mají v pěstitelství svůj význam. Globálně se využívají jako ochrana proti škůdcům, kteří by