Lišky dodají jídlu specifickou chuť, díky zamrazení si je můžeme užít po celou zimu

Žluté houby s názvem lišky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů hub. I malé množství přidané do pokrmu mu dodá zvláštní charakter. Bohužel jsou k dispozici jen krátkou dobu, a tak milovníci hledají různé způsoby, jak je uchovat. Nejlepším způsobem je zmrazení. To však má určitá pravidla, aby nezhořkly a nezgumovatěly.

Výběr správných kusů

Lišky za své jméno vděčí pravděpodobně jejich žluté barvě. Mohou se stát lahodnou přísadou do omáček nebo míchaných vajec. Vyžadují však speciální ošetření, na které je třeba před zmrazením pamatovat. Vždy vybírejte čerstvé houby s celými kloboučky a bez rušivých barevných skvrn.

Doporučený článek:  Zbavte svou zahradu otravného hmyzu pomocí jednoduchých, ale účinných pastí

Vezměte v úvahu, že větší kusy se lépe čistí. K této činnosti můžete přistupovat různými způsoby. Můžete například použít malý kartáček. Tento způsob je poněkud zdlouhavý, ale jeho výhodou je zachování nejcennějších vlastností, kterými jsou vynikající chuť a pevnost. Můžete je opláchnout pod vodou, ale tím nasáknou hodně vody a mohou se stát gumovými. Nejdůležitější je, aby byly před zmrazením suché.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak správně zmrazit houby

Teoreticky neexistují žádné kontraindikace, které by zmrazení hub zakazovaly. Po této operaci však často zůstávají zahořklé. Proto je lepší je předem tepelně upravit. Existuje několik způsobů, jak to provést, a proto si vyberte ten, který vám nejvíce vyhovuje. Jako první metodu uvedeme blanšírování před zmrazením. Při této úpravě se houby vloží na tři minuty do slané vroucí vody. Po třech minutách houby vyjměte a opláchněte je pod studenou vodou, aby se dále nerozvařily.

Doporučený článek:  Květiny mohou dělat radost nejen ve váze. Některé květy rozveselí také dobroty na talíři

Můžete je zkusit smažit bez tuku. Budete potřebovat pánev s povrchem, který zabraňuje přichycení. Rozehřejte pánev a houby na ní opékejte asi 10 minut. Po této době lišky pustí šťávu, ale pak ji opět nasají. Pokud máte parní hrnec, můžete houby před zmrazením upravit v něm. Vaření v páře by však nemělo trvat déle než osm minut. Po každé metodě však lišky osušte a před uložením do mrazáku je nechte vychladnout.

Zdroj: https://www.wikihow.com/Freeze-Chanterelle-Mushrooms

Podobné články:

Nejen okurky. Zdravé siláže lze připravit i z jiných druhů, nakládané citrony příjemně překvapíNejen okurky. Zdravé siláže lze připravit i z jiných druhů, nakládané citrony příjemně překvapí

Věděli jste, že si můžete naložit nejen zelí nebo okurky, ale také další druhy zeleniny? Nakonec je můžete mezi sebou také různě kombinovat. Nakládaná zelenina je oblíbenou pochutinou, můžete ji

Hortenzie a rododendrony patří k největším pokladům zahrady. Díky kávě budou ještě krásnějšíHortenzie a rododendrony patří k největším pokladům zahrady. Díky kávě budou ještě krásnější

Sedlina z ranní kávy je většinou považována za odpad. Mnoho lidí ji okamžitě vyhodí do koše, aniž by se zamysleli nad možností dalšího použití. Pravdou je, že ji vyhazovat nemusíte.

Květiny mohou dělat radost nejen ve váze. Některé květy rozveselí také dobroty na talířiKvětiny mohou dělat radost nejen ve váze. Některé květy rozveselí také dobroty na talíři

Květiny vypadají krásně ve váze, ale i na talíři. Zdobí se s nimi dorty, zákusky a mnoho jiných dobrot. Nevybírejte takové, které rostou u silnic, u fabrik, které jsou hnojené