Nejen okurky. Zdravé siláže lze připravit i z jiných druhů, nakládané citrony příjemně překvapí

Věděli jste, že si můžete naložit nejen zelí nebo okurky, ale také další druhy zeleniny? Nakonec je můžete mezi sebou také různě kombinovat. Nakládaná zelenina je oblíbenou pochutinou, můžete ji použít místo přílohy a hodit se bude také v případě, že máte kocovinu po náročném večeru. Jak si vyrobit domácí siláže a na co se při jejich výrobě zaměřit?

Podpořte svou imunitu lákem nejen z okurek

Lák z okurek nebo jiné zeleniny obsahuje mnoho důležitých a tělu prospěšných látek, které bychom si neměli odpírat. Najdete v něm například kyselinu mléčnou, která naše tělo chrání před toxiny. Kromě toho vypitím siláže získáte do těla látky, které podpoří trávicí systém. Proto se vyplatí je pít pravidelně, protože se zbavíte problémů se zažíváním. Siláž patří mezi přírodní probiotika.

Doporučený článek:  Konec problémů se spánkem: příjemná vůně citronu nás brzy přenese do říše snů

A jakou zeleninu si můžete naložit? Kromě okurek je to také květák, ředkvička, mrkev, červená řepa, cuketa nebo cibule s česnekem. Vyzkoušejte nové chutě a zeleninu mezi sebou kombinujte. Kromě toho si můžete naložit i ovoce. Nejčastěji to jsou citrony, švestky, jablka nebo hrušky. Jaké nejsilnější siláže si doma můžete vyrobit?

Zdroj obrázku: Freepik

Jak správně pasterizovat zeleninu a ovoce?

Nakládání okurek nebo jiné zeleniny není nic těžkého, je ale nutné dodržet několik pravidel. Sklenice na nakládání musí být důkladně čisté a vysušené, víčka musí pevně těsnit. Důležité je také otáčet sklenice dnem vzhůru. Naložit si můžete červenou řepu, kterou nakrájejte na silnější plátky, a můžete k ní přidat například fenykl nebo nové koření. Odložte sklenici na týden na chladné místo a poté můžete ochutnat.

Doporučený článek:  Kyselina citrónová přesvědčí zeleninu k růstu. Lepší životabudič pro rajčata a okurky neexistuje

Citrony nepatří mezi ovoce, které bychom běžně nakládali. Vyplatí se to ale vyzkoušet. Citrony, které budete mít naložené ve sklenici, vám pomohou zbavit se problémů s nachlazením, navíc jimi podpoříte imunitu. Hodí se k polévkám, omáčkám nebo k masu.

Zdroj: https://greatist.com/eat/beginner-canning-guide-how-to-can-fruits-and-vegetables?c=515587741121#what-to-buy

Podobné články:

Sladké plody třešní miluje každý. Málokdo ale tuší, že cenné jsou i jejich stopkySladké plody třešní miluje každý. Málokdo ale tuší, že cenné jsou i jejich stopky

Třešně jsou skutečnou pokladnicí antioxidantů. Byly označeny za ovoce s nejvyšším potenciálem neutralizovat volné radikály. Kromě toho obsahují čtyři složky, které pomohou postarat se o lepší stav srdce. Zrají o

Díky jediné zelenině se mravenci k domu už ani nepřiblíží. Jednoduchost této metody fascinujeDíky jediné zelenině se mravenci k domu už ani nepřiblíží. Jednoduchost této metody fascinuje

Mravenci jsou malý a neškodný hmyz, který běžně najdeme na dvorcích, loukách a v lesích. Občas se ale objeví i v našich domácnostech a pak je začneme vnímat jako škůdce,

Sýr mnoho lidí zbytečně vyhazuje. Správné skladování prodlouží jeho čerstvostSýr mnoho lidí zbytečně vyhazuje. Správné skladování prodlouží jeho čerstvost

Sýr je jedním z nejoblíbenějších doplňků sendvičů, těstovin a různých druhů jídel. Bohužel pokud jej v chladničce uchováváme nevhodným způsobem, rychle vyschne, ztratí své chuťové vlastnosti a brzy podléhá zkáze.