Oloupat papriku zvládne každý během několika minut. Stačí znát ty správné triky

Křupavé papriky možná umíte připravit, ale nevíte, jak je správně oloupat? Ten, kdo se pohybuje často v kuchyni, určitě ocení triky a tipy, díky kterým si ušetří nejen čas, ale také peníze. Jaké triky mohou kuchařům pomoci a jak se zbavit slupky od papriky, pokud ji chcete podávat? Už nebudete potřebovat žádnou škrabku nebo nůž. Je to velmi snadné.

Loupání paprik může být zdlouhavé

Jestliže nevíte, jak oloupat papriky, můžete si poradit velmi jednoduše. Že nevíte, proč by se měly papriky loupat? Je to hned z několika důvodů. Paprika je plná nejen vitaminů, ale také dalších látek, které jsou pro naše tělo prospěšné. Umožní nám dostat do těla důležité živiny. Víte, že hodně vitaminů se objevuje právě ve slupce? I tak je vhodné ji sloupnout, protože patří mezi těžko stravitelné.

Doporučený článek:  Nejen do kompotu nebo do mrazáku. Ovoce a zeleninu lze snadno nasušit na dlouhou zimu

Paprika a její slupka mohou uškodit zejména malým dětem, které ještě nemají zralé trávení. Papriky si ale můžete tepelně upravit a jsou vhodné do polévek i do tradičního guláše. Jak tedy sloupnout slupku z papriky? Jestliže neznáte tento jednoduchý trik, poradíme vám.

Zdroj obrázku: Freepik

Slupku můžete sloupnout několika způsoby

Všichni milovníci paprik určitě vědí, že k oloupání této potraviny bude stačit horká voda. Nepotřebujete tak žádné zvláštní prostředky ani vybavení. Připravte si jen velký hrnec, do kterého nalijte horkou vodu. Dejte vařit a papriky pak ponořte dovnitř. Papriky ale nenechávejte v horké vodě déle než minutu. Poté je dejte pod studenou vodu a sloupněte slupku.

Doporučený článek:  Únor přeje předpěstování rostlin a přípravě na novou sezónu

Dalším způsobem, jak se zbavit slupky, je využít mikrovlnnou troubu. Papriky dejte do zařízení na dvě minuty a poté slupku snadno sloupnete. Také pomocí pečicí trouby se slupky snadno zbavíte. Musíte ale papriky připravit. Semínka vydlabejte a papriky nakrájejte na menší kousky. Zahřejte troubu, papriky položte na plech a pokapejte trochou olivového oleje. Pečení pak bude trvat asi čtvrt hodiny. Po této době budou papriky připravené k oloupání.

Zdroj: https://thomassixt.de/en/cooking-school/peel-peppers/

Podobné články:

Lidé vyhazují zelené listy mrkve, a přitom netuší, o jak cennou potravinu se připravujíLidé vyhazují zelené listy mrkve, a přitom netuší, o jak cennou potravinu se připravují

Když na zahradě vypěstujete mrkev, určitě použijete pouze kořenovou část a krásné zelené listy vyhodíte. Věřte nebo ne, ale i ta zelená část z mrkve je velmi prospěšná zdraví.