Suché nakládané okurky jsou hotové za jediný den. Budou lahodné a dokonale křupavé

Suché zavařené okurky jsou skvělou alternativou ke klasickým nakládaným okurkám. Někdy se konzumují jako samostatná svačina nebo se přidávají do sendvičů a salátů. Někteří lidé je však jedí přímo ze sáčku, protože se nemohou nabažit jejich chuti. Sušit okurky s nízkým obsahem soli v sáčku trvá jen jeden den.

To pravé pro minimalisty

Mnoho kulinářských trendů přichází a odchází, ale předpokládáme, že sušené okurky s nízkým obsahem soli s námi zůstanou déle. Důvodem je především jednoduchost a pohodlnost receptu. Nevyžaduje žádné velké přípravy ani speciální přísady. Je to přesně to pravé pro lidi, kteří si rádi užívají čas strávený v kuchyni a zároveň se vyhýbají velkému nepořádku. Čekací doba na tuto oblíbenou pochoutku je naštěstí velmi krátká.

Doporučený článek:  Staré krabice je nejlepší nechat válet na zahradě. Rostliny z nich budou nadšené

Kulinářský úspěch této pochoutky závisí na správném výběru zeleniny. Při nákupu okurek si je pečlivě prohlédněte. Ty, které vykazují znepokojivé známky poškození nebo hniloby, vyhoďte. Pro nakládání do sáčků se nejlépe hodí mladá, křehká zelenina s kompaktní dužinou. Dbejte na to, aby byly podobně velké, což usnadní jejich přípravu.

Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat

Teorii tohoto pokrmu jsme již probrali a nyní vám řekneme, jak na to. Budete potřebovat 1 kg okurek, kořen křenu, svazek kopru, dva rozdrcené bobkové listy, pět stroužků česneku (množství můžete měnit podle toho, kolik česneku máte rádi), dvě zrnka nového koření, lžíci hořčičných semínek a dvě lžičky soli. Před přípravou okurky omyjte pod tekoucí vodou. Vyčistěte je také malým kartáčkem, abyste odstranili zbytky zeminy a jiné nečistoty.

Doporučený článek:  Tihle motýlci doma nikoho nepotěší. Kuchyni mohou během chvíle zamořit nebezpečnými patogeny

Zeleninu vložte na hodinu do hluboké mísy se studenou vodou. Díky tomu budou křupavé. Mezitím omyjte křen a nakrájejte ho na menší kousky a česnek na plátky. Okurky vyjměte z vody a osušte je. Odřízněte špičky. Připravte si sáček se zipem na potraviny. Okurky vložte do sáčku a přidejte ostatní přísady. Při plnění sáčku se snažte odstranit přebytečný vzduch. Obsah lehce protřepejte, aby se okurka obalila celá ve směsi. Nyní stačí sáček vložit na 4 hodiny do chladničky a poté nechat 20 hodin stát při pokojové teplotě. Pak je můžete sníst.

Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/cooking/tips/a15243/quick-pickles-0802/

Podobné články:

Spíž v kuchyni je pro myši hotová hostina. Zbavte se nezvaných hlodavců osvědčenou cestouSpíž v kuchyni je pro myši hotová hostina. Zbavte se nezvaných hlodavců osvědčenou cestou

Myši jsou velmi malí hlodavci, kteří dokážou napáchat velké škody. Snadno se dostanou do domů nebo bytů a mohou zničit zásoby jídla, ke kterému mají snadný přístup. Několik měsíců přitom

Zelné obklady jsou první pomoc při zánětu i bolesti kloubů. Přikládat je lze až 5 dníZelné obklady jsou první pomoc při zánětu i bolesti kloubů. Přikládat je lze až 5 dní

Naše babičky velmi dobře věděly, jak si poradit téměř s každou nemocí nebo zdravotním problémem. Jedním ze základů lidového léčitelství vždy byly také kapustové nebo zelné listy. Použít je mohou

Domácím nakládaným okurkám se nic nevyrovná. Se správným postupem budou vždy křupavé a chutnéDomácím nakládaným okurkám se nic nevyrovná. Se správným postupem budou vždy křupavé a chutné

Zavařování okurek se může zdát jako hračka, ale je to složitější proces. Jak zařídit, aby si zachovaly nejen chuť, ale také svou pevnost a nutriční hodnotu? Musíte vědět, jak správně