Jídlo pro chudé zažívá období slávy. Na menu ho řadí i nejvyhlášenější restaurace

Některá jídla nebo produkty, které kdysi jedli chudí a které byly spojovány pouze s rolnickou kuchyní, se nyní vracejí na výsluní. S chutí je připravují šéfkuchaři, podávají se v nejlepších restauracích, ale jsou také častými hosty na stolech v našich domácnostech.

Po generace známý pokrm

V posledních letech je chléb se sádlem velmi oblíbený na takzvaných venkovských stolech, které bývají svatební atrakcí. V některých restauracích se podává také jako předkrm. Tato svačinka bude nejlépe chutnat na čerstvém křupavém chlebu s plátkem okurky nebo malé okurky. Velmi důležitá je také kvalita sádla, proto je dobré vědět, jak ho připravit, aby byl tento pokrm chutný a aromatický.

Doporučený článek:  Mulč ochrání rostliny před mrazem. Na výběr máme mnoho materiálů

Gnocchi je jídlo podobné nokům. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Základem jsou brambory, tedy zelenina, která byla vždy snadno dostupná, levná a jedla se po staletí. Dnes jsou gnocchi i noky opět slavné a v restauracích se stále častěji podávají s různými omáčkami, někdy obarvenými na zeleno se špenátem. Aby byly měkké a chutné, je třeba pamatovat na správný poměr ingrediencí.

Zdroj obrázku: Freepik

Obdivovaná bruschetta s rajčaty

Bruschetta je chutné a oblíbené italské pečivo. Původně se podávala s rajčaty a olivovým olejem a byl to pokrm pro prosté zemědělce. Dnes si bruschettu dáváme doma, ale nejvíce si ji vychutnáme v italských restauracích. Jednoduchost této svačinky je sice spojována s jídlem pro chudé, ale díky jedinečné chuti ji milují i bohatí lidé po celém světě.

Doporučený článek:  Giganti lesů: toto jsou největší a nejmohutnější stromy naší planety

Dýňovou polévku si možná spojujete s dětstvím. Proto si ji možná pamatujete jako mdlý pokrm, ale správně ochucená je levná a velmi zdravá. Dýňovou krémovou polévku můžete zkusit připravit s přidáním kokosového mléka nebo smetany, zázvoru a různých dalších exotických koření a bylinek. Podává se v mnoha restauracích, včetně těch luxusnějších. Zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Správně připravená dýňová polévka chutná výborně a navíc zahřeje a zasytí.

Zdroj: https://www.touchbistro.com/blog/10-hottest-food-trends-this-season/

Podobné články:

Šeříkový čaj prospívá při kašli a slabé imunitě. Aromatické květy si můžeme snadno nasušitŠeříkový čaj prospívá při kašli a slabé imunitě. Aromatické květy si můžeme snadno nasušit

Šeřík obecný je okrasná dřevina, která zdobí zahradu majestátními shluky květů. Jeho ohromující vůně láká nejen lidi, ale i hmyz se s radostí vrhá na drobná kvítka, která sladce voní.

Krmení pomůže ptákům v zahradě přežít zimu, ne vše jim ale můžeme dopřátKrmení pomůže ptákům v zahradě přežít zimu, ne vše jim ale můžeme dopřát

Krmení ptáků je oblíbenou aktivitou pro mnoho lidí, zejména během zimních měsíců, kdy mají ptáci omezený přístup k potravě. Poskytování potravy ptákům je skvělým způsobem, jak jim pomoci přežít studené