Jídlo pro chudé zažívá období slávy. Na menu ho řadí i nejvyhlášenější restaurace

Některá jídla nebo produkty, které kdysi jedli chudí a které byly spojovány pouze s rolnickou kuchyní, se nyní vracejí na výsluní. S chutí je připravují šéfkuchaři, podávají se v nejlepších restauracích, ale jsou také častými hosty na stolech v našich domácnostech.

Po generace známý pokrm

V posledních letech je chléb se sádlem velmi oblíbený na takzvaných venkovských stolech, které bývají svatební atrakcí. V některých restauracích se podává také jako předkrm. Tato svačinka bude nejlépe chutnat na čerstvém křupavém chlebu s plátkem okurky nebo malé okurky. Velmi důležitá je také kvalita sádla, proto je dobré vědět, jak ho připravit, aby byl tento pokrm chutný a aromatický.

Doporučený článek:  Z vnitřností jde připravit chutný oběd i večeři. Potěší svou cenou i snadnou přípravou

Gnocchi je jídlo podobné nokům. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Základem jsou brambory, tedy zelenina, která byla vždy snadno dostupná, levná a jedla se po staletí. Dnes jsou gnocchi i noky opět slavné a v restauracích se stále častěji podávají s různými omáčkami, někdy obarvenými na zeleno se špenátem. Aby byly měkké a chutné, je třeba pamatovat na správný poměr ingrediencí.

Zdroj obrázku: Freepik

Obdivovaná bruschetta s rajčaty

Bruschetta je chutné a oblíbené italské pečivo. Původně se podávala s rajčaty a olivovým olejem a byl to pokrm pro prosté zemědělce. Dnes si bruschettu dáváme doma, ale nejvíce si ji vychutnáme v italských restauracích. Jednoduchost této svačinky je sice spojována s jídlem pro chudé, ale díky jedinečné chuti ji milují i bohatí lidé po celém světě.

Doporučený článek:  Při vaření rýže dělá většina lidí zásadní chybu. Oblíbená příloha se tak stává hrozbou

Dýňovou polévku si možná spojujete s dětstvím. Proto si ji možná pamatujete jako mdlý pokrm, ale správně ochucená je levná a velmi zdravá. Dýňovou krémovou polévku můžete zkusit připravit s přidáním kokosového mléka nebo smetany, zázvoru a různých dalších exotických koření a bylinek. Podává se v mnoha restauracích, včetně těch luxusnějších. Zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Správně připravená dýňová polévka chutná výborně a navíc zahřeje a zasytí.

Zdroj: https://www.touchbistro.com/blog/10-hottest-food-trends-this-season/

Podobné články:

Jantaru si lidé cení po tisíce let. Díky tinktuře můžete jeho jedinečné účinky využít i vyJantaru si lidé cení po tisíce let. Díky tinktuře můžete jeho jedinečné účinky využít i vy

Jantar, ačkoliv si to spousta lidí myslí, není ani minerál, ani drahý kámen. Ve skutečnosti jde o fosilní a zkamenělou pryskyřici jehličnanů, která vznikla asi před 40 až 45 miliony

Hřebíček je víc než obyčejné koření. Jeho léčivé účinky zklidní trávení a uleví od bolestiHřebíček je víc než obyčejné koření. Jeho léčivé účinky zklidní trávení a uleví od bolesti

Hřebíček je koření, které máme spojené hlavně s Vánocemi. Jeho vlastnosti ale můžete využít i jinak než do oblíbeného svařeného vína. I přes léto nebo během podzimu můžete hřebíček využít,

Ekologie je nejenom cesta k ochraně planety, ale i možnost jak mít kvalitní plodiny bez chemieEkologie je nejenom cesta k ochraně planety, ale i možnost jak mít kvalitní plodiny bez chemie

Čím dál tím víc lidí chce vstoupit na ekologickou cestu. Jednoduchá řešení a chytré nápady zlepší nejen stav prostředí, ale i peněženky. Stačí změnit několik zvyků a budete se cítit