Jídlo pro chudé zažívá období slávy. Na menu ho řadí i nejvyhlášenější restaurace

Některá jídla nebo produkty, které kdysi jedli chudí a které byly spojovány pouze s rolnickou kuchyní, se nyní vracejí na výsluní. S chutí je připravují šéfkuchaři, podávají se v nejlepších restauracích, ale jsou také častými hosty na stolech v našich domácnostech.

Po generace známý pokrm

V posledních letech je chléb se sádlem velmi oblíbený na takzvaných venkovských stolech, které bývají svatební atrakcí. V některých restauracích se podává také jako předkrm. Tato svačinka bude nejlépe chutnat na čerstvém křupavém chlebu s plátkem okurky nebo malé okurky. Velmi důležitá je také kvalita sádla, proto je dobré vědět, jak ho připravit, aby byl tento pokrm chutný a aromatický.

Doporučený článek:  "Jak je možné, že vám za elektriku vrací tolik? My všichni musíme doplácet." Diví se ostatní ze zahrádkářské kolonie

Gnocchi je jídlo podobné nokům. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Základem jsou brambory, tedy zelenina, která byla vždy snadno dostupná, levná a jedla se po staletí. Dnes jsou gnocchi i noky opět slavné a v restauracích se stále častěji podávají s různými omáčkami, někdy obarvenými na zeleno se špenátem. Aby byly měkké a chutné, je třeba pamatovat na správný poměr ingrediencí.

Zdroj obrázku: Freepik

Obdivovaná bruschetta s rajčaty

Bruschetta je chutné a oblíbené italské pečivo. Původně se podávala s rajčaty a olivovým olejem a byl to pokrm pro prosté zemědělce. Dnes si bruschettu dáváme doma, ale nejvíce si ji vychutnáme v italských restauracích. Jednoduchost této svačinky je sice spojována s jídlem pro chudé, ale díky jedinečné chuti ji milují i bohatí lidé po celém světě.

Doporučený článek:  Čajové sáčky zklidní pokožku, vyživí rostliny a rozzáří dřevěný nábytek

Dýňovou polévku si možná spojujete s dětstvím. Proto si ji možná pamatujete jako mdlý pokrm, ale správně ochucená je levná a velmi zdravá. Dýňovou krémovou polévku můžete zkusit připravit s přidáním kokosového mléka nebo smetany, zázvoru a různých dalších exotických koření a bylinek. Podává se v mnoha restauracích, včetně těch luxusnějších. Zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Správně připravená dýňová polévka chutná výborně a navíc zahřeje a zasytí.

Zdroj: https://www.touchbistro.com/blog/10-hottest-food-trends-this-season/

Podobné články:

Mšice jsou pro každou zahradu pohroma. Jediné dvě ingredience je zlikvidují a zachrání rostliny před zkázouMšice jsou pro každou zahradu pohroma. Jediné dvě ingredience je zlikvidují a zachrání rostliny před zkázou

Mšice jsou škůdci, kteří ohrožují prakticky každou rostlinu na naší zahradě. Tento hmyz se mohutně množí, a tak jeho ničení pokrývá obrovskou plochu. Existuje však způsob, jak se jich zbavit.