Nakládané okurky najdeme v každé kuchyni. Málokdo ale tuší, jaký poklad pro lidské tělo vlastně jsou

Nakládané okurky patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Jsou vítaným doplňkem k masům, ale i bramborám. Dokonce i k některým omáčkám a oblíbeným hamburgerům. Jsou nízkokalorické, takže pokud držíte dietu, rozhodně se nebojte si jich několik dopřát. Nakládané okurky jsou ovšem skvělé i z jiných důvodů. Proč byste je doma měli mít?

Kalorie v okurkách

Mnoho z nás jistě ví, že takové chlazené okurky mohou být dokonce skvělým osvěžením v letních dnech. Proto jistě není divu, že mnoho lidí si okurky oblíbilo. Jsou lahodné, chutné a nabízí nám velké množství výhod. A to i pro ty, kteří se snaží zhubnout. Takové nakládané okurky mají pouze jedenáct kalorií na sto gramů, a jelikož obsahují značné množství vlákniny, po jejich konzumaci zůstaneme delší čas zasycení.

Doporučený článek:  Antioxidanty čistí tělo přirozeně. Některé potraviny jsou jimi přímo nabité
Zdroj obrázku: Freepik

V čem jsou nakládané okurky ideální?

Možná je to až k nevíře, ale kyselé okurky obsahují cenné železo, které naše tělo potřebuje pro tvorbu červených krvinek. Dále je to draslík a vápník. Nakládané okurky také pozitivně podporují imunitní systém člověka a přispívají ke správné hladině cholesterolu v krvi.

Věnujte jim pozornost

I když jsou nakládané okurky velmi zdravé, někteří lidé by jejich konzumaci měli věnovat pozornost. Obsahují totiž značné množství sodíku, což je rizikem především pro lidi s nemocnými ledvinami. Dále by se jim měli vyhýbat ti, kteří mají potíže s vysokým krevním tlakem či chronickými chorobami trávicího systému.

Doporučený článek:  Sušené švestky jsou svačinkou na celou zimu
Zdroj obrázku: Freepik

Boj s kvasinkami

Jistě víte, že kvasinky jsou běžnou vaginální mikroflórou. Z určitých důvodů se takové bakterie mohou přemnožit a způsobit nepříjemnosti. Stane se tak většinou kvůli lékům, například po antibiotikách a antivirotikách. Kyselé okurky pomáhají posílit optimální hladiny probiotických bakterií, tudíž pomáhají udržet kvasinky v bezpečném množství.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-pickles

Podobné články:

Vypěstujte dýně, které vám budou všichni sousedé závidět. Tajemství velké sklizně tkví ve správném hnojivuVypěstujte dýně, které vám budou všichni sousedé závidět. Tajemství velké sklizně tkví ve správném hnojivu

Vypěstovat si vlastní dýně je pro zahradníka zážitek, protože existuje mnoho různých druhů, které mohou sloužit pro konzumaci nebo pro dekoraci domu či zahrady. Samozřejmě pořádná úroda plodů je předmětem