Nakládané okurky najdeme v každé kuchyni. Málokdo ale tuší, jaký poklad pro lidské tělo vlastně jsou

Nakládané okurky patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Jsou vítaným doplňkem k masům, ale i bramborám. Dokonce i k některým omáčkám a oblíbeným hamburgerům. Jsou nízkokalorické, takže pokud držíte dietu, rozhodně se nebojte si jich několik dopřát. Nakládané okurky jsou ovšem skvělé i z jiných důvodů. Proč byste je doma měli mít?

Kalorie v okurkách

Mnoho z nás jistě ví, že takové chlazené okurky mohou být dokonce skvělým osvěžením v letních dnech. Proto jistě není divu, že mnoho lidí si okurky oblíbilo. Jsou lahodné, chutné a nabízí nám velké množství výhod. A to i pro ty, kteří se snaží zhubnout. Takové nakládané okurky mají pouze jedenáct kalorií na sto gramů, a jelikož obsahují značné množství vlákniny, po jejich konzumaci zůstaneme delší čas zasycení.

Doporučený článek:  Banánové slupky nevyhazujte. Připravte si z nich chipsy, čaj nebo deodorant
Zdroj obrázku: Freepik

V čem jsou nakládané okurky ideální?

Možná je to až k nevíře, ale kyselé okurky obsahují cenné železo, které naše tělo potřebuje pro tvorbu červených krvinek. Dále je to draslík a vápník. Nakládané okurky také pozitivně podporují imunitní systém člověka a přispívají ke správné hladině cholesterolu v krvi.

Věnujte jim pozornost

I když jsou nakládané okurky velmi zdravé, někteří lidé by jejich konzumaci měli věnovat pozornost. Obsahují totiž značné množství sodíku, což je rizikem především pro lidi s nemocnými ledvinami. Dále by se jim měli vyhýbat ti, kteří mají potíže s vysokým krevním tlakem či chronickými chorobami trávicího systému.

Doporučený článek:  Někteří lidé přitahují komáry jako magnet. Roli hraje krevní skupina, hormony i pohyb
Zdroj obrázku: Freepik

Boj s kvasinkami

Jistě víte, že kvasinky jsou běžnou vaginální mikroflórou. Z určitých důvodů se takové bakterie mohou přemnožit a způsobit nepříjemnosti. Stane se tak většinou kvůli lékům, například po antibiotikách a antivirotikách. Kyselé okurky pomáhají posílit optimální hladiny probiotických bakterií, tudíž pomáhají udržet kvasinky v bezpečném množství.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-pickles

Podobné články:

Kyselina citrónová přesvědčí zeleninu k růstu. Lepší životabudič pro rajčata a okurky neexistujeKyselina citrónová přesvědčí zeleninu k růstu. Lepší životabudič pro rajčata a okurky neexistuje

Použití kyseliny citrónové je mnohem všestrannější, než jste si mohli myslet. I když si ji spojujeme hlavně s potravinářským průmyslem a domácí kuchyní, velké účinky jejího použití můžeme využít i

Česnek nesmí v jídelníčku chybět, prospěch má i pro naše zdravíČesnek nesmí v jídelníčku chybět, prospěch má i pro naše zdraví

Česnek (Allium sativum) je již staletí považován za zázrakce mezi potravinami, který přináší mnoho zdravotních výhod. Tato aromatická rostlina s ostrou chutí a charakteristickou vůní nejenže zlepšuje chuť mnoha pokrmů,

Třídění bioodpadu uleví planetě i našemu svědomí. Je ale důležité dělat to správněTřídění bioodpadu uleví planetě i našemu svědomí. Je ale důležité dělat to správně

Víte, jak správně nakládat s bioodpadem? Většina lidi vůbec netuší, že se během ukládání bioodpadu dá udělat mnoho chyb. Přitom většina z nás chce dbát na ekologii a chce šetřit