Pravidelné pití skořicového nápoje nastartuje metabolismus a udrží tělo v nejlepší kondici

Mnoho lidí si kořeněnou vůni skořice spojuje s lahodným jablečným koláčem. Zatímco jíst koláč každý den nemusí být dobrý nápad, pravidelné pití skořicové vody podporuje hubnutí a také pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Proč se ji vyplatí zařadit do jídelníčku a jak si skořicovou vodu připravit?

Léčivé vlastnosti

Toto aromatické koření je široce používáno v kuchyních jako nepostradatelný doplněk mnoha dezertů, nápojů a dalších pokrmů, ve kterých chceme dosáhnout výrazného a lehce exotického akcentu. Kromě chuti však skořice vyniká také obsahem mnoha cenných minerálů, včetně hořčíku, manganu, železa, draslíku a vápníku. Je zdrojem prospěšných polyfenolů, tedy organických sloučenin, které vykazují antioxidační vlastnosti a ničí volné radikály.

Doporučený článek:  Škůdci si rádi smlsnou na všech rostlinách i pěstované zelenině. Přírodní metody úrodu zachrání

Jak skořice prospívá?

  • Konzumace skořice pomáhá kontrolovat chuť k jídlu. Navíc prohřívá tělo, což se projevuje urychlením metabolických procesů.
  • Skořicovou vodu se doporučuje zařadit do jídelníčku jako prevenci před cukrovkou. Má totiž vlastnosti, které snižují hladinu glukózy v krvi.
  • Má velmi dobrý vliv na snižování krevního tlaku. Pomáhá také předcházet ucpání žil a tepen.
Zdroj obrázku: Freepik

Jak si připravit skořicovou vodu?

Přestože je prášková verze koření k dostání téměř v každém obchodě s potravinami, je lepší pro přípravu nápoje použít spíše tyčinky skořice. Nápoj připravíte velmi snadno tak, že několik kousků skořice vložíte do vody a necháte směs odpočinout přes noc v lednici. Ráno můžete pít skořicovou vodu nalačno, abyste po noci nastartovali všechny procesy v těle.

Doporučený článek:  Zázvorový sirup prohřeje tělo a zbaví ho každého nachlazení. Za svou sílu vděčí třem složkám

Skořicovou vodu je možné si také uvařit. Bude to trvat 10–15 minut. K přípravě jednoho šálku nápoje použijte jednu tyčinku skořice, kterou vložte do hrnce s šálkem vody a přiveďte k varu. Před konzumací vychlaďte a nařeďte studenou vodou. Pro lepší chuť je možné do směsi přidat ještě lžíci medu, který zvyšuje léčivé vlastnosti nápoje.

Zdroj: https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/cinnamon-for-weight-loss-how-to-make-cinnamon-tea-to-lose-weight/photostory/72533003.cms

 

Podobné články:

Lišky jsou oblíbené a chutné. Houbová tinktura je silnou zbraní proti nebezpečným parazitůmLišky jsou oblíbené a chutné. Houbová tinktura je silnou zbraní proti nebezpečným parazitům

Už jste někdy slyšeli o tinktuře z hub? Že ne? Tak zkuste zajít do lesů a začít sbírat lišky obecné. Zjistíte, že za žádnou cenu neuděláte chybu, ba naopak, rozšíříte

Luštěniny nesmí ve zdravém jídelníčku chybět. Při špatné úpravě ale mohou způsobit trávicí obtížeLuštěniny nesmí ve zdravém jídelníčku chybět. Při špatné úpravě ale mohou způsobit trávicí obtíže

Luštěniny patří k nejoblíbenějším potravinám. Dají se připravit na různé způsoby, mají ale také mnoho zdravotních účinků. Jsou důležitou alternativou masa pro vegany a vegetariány. Bohužel nesprávné vaření luštěnin ztěžuje trávení,

Škůdci si rádi smlsnou na všech rostlinách i pěstované zelenině. Přírodní metody úrodu zachráníŠkůdci si rádi smlsnou na všech rostlinách i pěstované zelenině. Přírodní metody úrodu zachrání

Škůdci, to nejsou pouze mušky nebo nemoci. Mohou to být také tvorové, kteří jsou většího vzrůstu a dokážou napáchat obrovské škody. Pokud milujete rostliny a snažíte se je pěstovat, tak