Rakytník podpoří hubnutí. Je plný antioxidantů a vitamínů

Zlepšuje metabolismus, urychluje hubnutí, je snadno dostupný, levný a přírodní. Tato emulze z rostliny pěstované i v naší zemi je skutečným pokladem! Zahrňte rakytníkovou šťávu do své stravy a po několika týdnech uvidíte výsledky.

Příznivý vliv rakytníkové šťávy

Vědci prokázali, že šťáva získaná z rakytníku má příznivý vliv na postavu. Látky obsažené v této rostlině regulují expresi genů odpovědných za přírůstek hmotnosti. Pití šťávy z rakytníku urychluje metabolismus a reguluje hlad. Je důležité zvolit pouze přírodní produkty založené na této rostlině bez umělých přísad nebo cukru.

Doporučený článek:  Všechna jablka jsou zdravá, některé odrůdy jsou ale skutečná vitamínová bomba

Jak je to s obsahem antioxidantů?

Odborníci na výživu zdůrazňují, že šťáva z rakytníku je vynikajícím zdrojem antioxidantů, ale má nízký obsah cukrů. Nebude to fungovat jako magický lék, po kterém kilogramy zmizí samy. Tím, že ji zahrneme do stravy, zatímco se staráme o zdravá a vyvážená jídla, můžeme urychlit proces hubnutí. Kromě toho má rakytník řešetlákový řadu zdravotních vlastností, takže stojí za to zahrnout rakytníkové přípravky do stravy.

Zdroj obrázku: Freepik

Rakytníková šťáva jako zdroj cenných složek

Vědci prokázali, že látky obsažené v rakytníku snižují objem tukových buněk, snižují pocit hladu a touhu po tučném občerstvení a stimulují tělo ke spalování tělesného tuku.

Doporučený článek:  Slupku z citronu je škoda vyhodit do koše. Lepší je ji umýt v myčce nádobí

Rakytník řešetlákový obsahuje cenné složky, jako jsou antioxidanty, vitamín C, vitamín E a mimo jiné také množství vitamínu K. Je tedy ideálním doplňkem zdravé výživy, která by měla být nutričně a energeticky bohatá. Díky vitamínu C má šťáva z rakytníku také příznivý vliv na vzhled pokožky. Jeho konzumace podporuje tvorbu kolagenu, činí epidermis pružnější a obnovuje ji.

Rakytníková šťáva působí proti obezitě

Na základě provedeného výzkumu bylo prokázáno, že šťáva z rakytníku má příznivý účinek na střevní mikroflóru, omezuje nadměrnou absorpci tuků a současně její konzumace urychluje spalování tuků. Ačkoli zeštíhlující vlastnosti rakytníku řešetlákového jsou stále studovány v malém rozsahu, výsledky již provedeného výzkumu jsou popsány jako působivé.

Zdroj: https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/sea-buckthorn-uses-and-risks, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9325301, https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.1036295, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814621028909, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464611000028, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9407212/

Podobné články:

I když kvůli ní lidé pláčou, vždycky jim pomůže: cibule uleví při nachlazení a pročistí organismusI když kvůli ní lidé pláčou, vždycky jim pomůže: cibule uleví při nachlazení a pročistí organismus

Cibule je jednou ze základních surovin v kuchyni. Známá je jako domácí lék na nachlazení, ale pomoci může mnoha různými způsoby. Sirup z cibule je skvělým lékem na kašel, zatímco

Nezpracované potraviny jsou základem zdravého jídelníčku, některé syrové produkty jsou však smrtelnou hrozbouNezpracované potraviny jsou základem zdravého jídelníčku, některé syrové produkty jsou však smrtelnou hrozbou

Syrový květák, brokolice, cuketa a červená řepa jsou lahodné a zdravé, ačkoliv je jejich servírování v neupraveném stavu vnímáno spíš jako zvláštní. Přitom skvěle chutnají nakrájené na tenké plátky do

Domácím nakládaným okurkám se nic nevyrovná. Se správným postupem budou vždy křupavé a chutnéDomácím nakládaným okurkám se nic nevyrovná. Se správným postupem budou vždy křupavé a chutné

Zavařování okurek se může zdát jako hračka, ale je to složitější proces. Jak zařídit, aby si zachovaly nejen chuť, ale také svou pevnost a nutriční hodnotu? Musíte vědět, jak správně