Rakytník podpoří hubnutí. Je plný antioxidantů a vitamínů

Zlepšuje metabolismus, urychluje hubnutí, je snadno dostupný, levný a přírodní. Tato emulze z rostliny pěstované i v naší zemi je skutečným pokladem! Zahrňte rakytníkovou šťávu do své stravy a po několika týdnech uvidíte výsledky.

Příznivý vliv rakytníkové šťávy

Vědci prokázali, že šťáva získaná z rakytníku má příznivý vliv na postavu. Látky obsažené v této rostlině regulují expresi genů odpovědných za přírůstek hmotnosti. Pití šťávy z rakytníku urychluje metabolismus a reguluje hlad. Je důležité zvolit pouze přírodní produkty založené na této rostlině bez umělých přísad nebo cukru.

Doporučený článek:  Zahrada v zimě nemusí být smutná. Zajímavé dekorace venkovní prostor rozveselí

Jak je to s obsahem antioxidantů?

Odborníci na výživu zdůrazňují, že šťáva z rakytníku je vynikajícím zdrojem antioxidantů, ale má nízký obsah cukrů. Nebude to fungovat jako magický lék, po kterém kilogramy zmizí samy. Tím, že ji zahrneme do stravy, zatímco se staráme o zdravá a vyvážená jídla, můžeme urychlit proces hubnutí. Kromě toho má rakytník řešetlákový řadu zdravotních vlastností, takže stojí za to zahrnout rakytníkové přípravky do stravy.

Zdroj obrázku: Freepik

Rakytníková šťáva jako zdroj cenných složek

Vědci prokázali, že látky obsažené v rakytníku snižují objem tukových buněk, snižují pocit hladu a touhu po tučném občerstvení a stimulují tělo ke spalování tělesného tuku.

Doporučený článek:  Hřebíček příjemně okoření horké nápoje, nejen během zimy podpoří imunitu

Rakytník řešetlákový obsahuje cenné složky, jako jsou antioxidanty, vitamín C, vitamín E a mimo jiné také množství vitamínu K. Je tedy ideálním doplňkem zdravé výživy, která by měla být nutričně a energeticky bohatá. Díky vitamínu C má šťáva z rakytníku také příznivý vliv na vzhled pokožky. Jeho konzumace podporuje tvorbu kolagenu, činí epidermis pružnější a obnovuje ji.

Rakytníková šťáva působí proti obezitě

Na základě provedeného výzkumu bylo prokázáno, že šťáva z rakytníku má příznivý účinek na střevní mikroflóru, omezuje nadměrnou absorpci tuků a současně její konzumace urychluje spalování tuků. Ačkoli zeštíhlující vlastnosti rakytníku řešetlákového jsou stále studovány v malém rozsahu, výsledky již provedeného výzkumu jsou popsány jako působivé.

Zdroj: https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/sea-buckthorn-uses-and-risks, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9325301, https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.1036295, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814621028909, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464611000028, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9407212/

Podobné články:

Celá úroda rajčat může přijít vniveč. Před chorobami a škůdci zeleninu ochrání přírodní postřikCelá úroda rajčat může přijít vniveč. Před chorobami a škůdci zeleninu ochrání přírodní postřik

Pěstujete na zahradě, balkonu nebo terase rajčata? V tom případě jsou pro vás letní měsíce velmi důležité. Musíte je totiž v této době postříkat, abyste je chránili před nebezpečnými chorobami,