Mohlo by se zdát, že po uvaření čajového sáčku jediné, co s ním můžeme udělat, je jednoduše ho vyhodit do koše. Existuje však několik důvodů, proč tak nečinit. Čajový sáček může být nápomocný například při mytí nádobí.
Použití čajového sáčku
Někdy ani ty nejlepší čisticí prostředky se nedokážou vyrovnat s přetrvávajícími mastnými nečistotami na nádobí. Pokud se nechcete unavit při drhnutí talířů a hrnců, vhoďte několik čajových sáčků do dřezu s nádobím a celé zalijte vroucí vodou. Po několika hodinách čaj rozpustí tuk a zbytky jídla, pak můžeme bez problémů důkladně umýt veškeré nádobí.
Kromě toho se čajové sáčky vyplatí použít, když se snažíme zbavit zápachu v domě. Zdroje nepříjemných smyslových pocitů mohou být mnohé – počínaje podestýlkou pro kočky, lednicí, konče botami na chodbě. Právě na tato citlivá místa bychom měli dát několik čajových sáčků, které absorbují nepříjemný zápach.

Podrážděná pokožka
Pokud bojujeme s problémem podrážděné pokožky, hodí se i čajový sáček. Nejenže sníží vnímanou bolest, ale zlepší také hojení ran. A to vše je způsobeno tříslovinami nacházejícími se v čaji, které zmenšují krevní cévy, čímž omezují zánět. Nezapomeňte však na pokožku nanést studený čajový sáček.
Nejlepší účinek bude mít zelený nebo černý čaj. V těchto druzích se nachází největší počet prospěšných látek. Jedná se také o nejkvalitnější čaje. Ostatní druhy čajů, jako například ovocné, mají již většinou přidány různé příměsi, a proto nemusí být ve svém účinku až tak silné.
Zdroj: https://www.realsimple.com/food-recipes/cooking-tips-techniques/tea-bag-uses