Pravidelné pití skořicového nápoje nastartuje metabolismus a udrží tělo v nejlepší kondici

Mnoho lidí si kořeněnou vůni skořice spojuje s lahodným jablečným koláčem. Zatímco jíst koláč každý den nemusí být dobrý nápad, pravidelné pití skořicové vody podporuje hubnutí a také pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Proč se ji vyplatí zařadit do jídelníčku a jak si skořicovou vodu připravit?

Léčivé vlastnosti

Toto aromatické koření je široce používáno v kuchyních jako nepostradatelný doplněk mnoha dezertů, nápojů a dalších pokrmů, ve kterých chceme dosáhnout výrazného a lehce exotického akcentu. Kromě chuti však skořice vyniká také obsahem mnoha cenných minerálů, včetně hořčíku, manganu, železa, draslíku a vápníku. Je zdrojem prospěšných polyfenolů, tedy organických sloučenin, které vykazují antioxidační vlastnosti a ničí volné radikály.

Doporučený článek:  Vše co jste chtěli vědět o kaktusech

Jak skořice prospívá?

  • Konzumace skořice pomáhá kontrolovat chuť k jídlu. Navíc prohřívá tělo, což se projevuje urychlením metabolických procesů.
  • Skořicovou vodu se doporučuje zařadit do jídelníčku jako prevenci před cukrovkou. Má totiž vlastnosti, které snižují hladinu glukózy v krvi.
  • Má velmi dobrý vliv na snižování krevního tlaku. Pomáhá také předcházet ucpání žil a tepen.
Zdroj obrázku: Freepik

Jak si připravit skořicovou vodu?

Přestože je prášková verze koření k dostání téměř v každém obchodě s potravinami, je lepší pro přípravu nápoje použít spíše tyčinky skořice. Nápoj připravíte velmi snadno tak, že několik kousků skořice vložíte do vody a necháte směs odpočinout přes noc v lednici. Ráno můžete pít skořicovou vodu nalačno, abyste po noci nastartovali všechny procesy v těle.

Doporučený článek:  Hustý a sytě zelený trávník je sen každého majitele zahrady. Obyčejný šroubovák k tomu dopomůže

Skořicovou vodu je možné si také uvařit. Bude to trvat 10–15 minut. K přípravě jednoho šálku nápoje použijte jednu tyčinku skořice, kterou vložte do hrnce s šálkem vody a přiveďte k varu. Před konzumací vychlaďte a nařeďte studenou vodou. Pro lepší chuť je možné do směsi přidat ještě lžíci medu, který zvyšuje léčivé vlastnosti nápoje.

Zdroj: https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/cinnamon-for-weight-loss-how-to-make-cinnamon-tea-to-lose-weight/photostory/72533003.cms

 

Podobné články:

Zázvorový sirup prohřeje tělo a zbaví ho každého nachlazení. Za svou sílu vděčí třem složkámZázvorový sirup prohřeje tělo a zbaví ho každého nachlazení. Za svou sílu vděčí třem složkám

Na podzim a v zimě zázvor často doplňuje chuť čaje. Kousek zázvoru má primárně zahřát, posílit imunitu a v případě infekce pomoci při její léčbě. Pro ty, kteří nemají rádi