Ořechový odvar zatočí s bolestí i zánětem. Zázračně působí také na krásu

Víte, jak si nejrychleji ulevit od bolesti? Pomohou vám vlašské ořechy. Jejich vlastnosti jsou totiž pro lidské tělo velmi prospěšné a můžete si snadno ulevit nejen od menstruačních bolestí, ale také od namoženého břicha. Jaké vlastnosti má vlašský ořech a jak si udělat odvar, který budete mít rychle hotový a můžete ho využít kdykoliv?

Nejen plody, také listy ořešáku můžete využít

Vlašské ořechy byste měli pravidelně zařadit do svého jídelníčku. Kromě toho ale můžete v kuchyni využít také listy ořešáku, které mají velmi podobné vlastnosti jako jeho plody. Čaj připravený z vlašáků bude mít skvělé vlastnosti pro vaše tělo. Obsahují totiž vitamin C a flavonoidy, které zabraňují volným radikálům dostat se do vašeho těla.

Doporučený článek:  Drahý cukr klidně nechte v obchodě. Z cukrové řepy si za pár korun vyrobíte vlastní

Nálev z ořechů se doporučuje zejména lidem, kteří mají problémy se záněty žaludku nebo střev, ale také těm, kteří často trpí na zácpy nebo zvracení. Můžete si jimi ulevit od infekce ledvin a také si díky nim můžete vylepšit pokožku a vlasy. A jak si takový odvar připravit, aby byl opravdu účinný?

Zdroj obrázku: Freepik

Odvar si můžete připravit několika způsoby

Zdravý ořechový čaj je jednou z možností, jak si ořechy vychutnat. 1–2 lžičky zalijte horkou vodou, nechte 20 minut stát a poté sceďte. Můžete ale dát listy ořešáku do hrnce s vodou, povařit deset minut a poté můžete nálev pít teplý i studený. Pijte jednu sklenici denně. Odvar ale můžete použít také jako oplach na umyté vlasy. Budou lesklé a zdravé.

Doporučený článek:  Proti škůdcům potřebují rostliny chránit i během zimy

Samozřejmě nejsou ořechy vhodné pro každého. Nehodí se pro těhotné ani kojící ženy, které mohou mít alergii na ořechy. Vhodné nebudou ani pro ty, kteří mají problémy s přecitlivělostí žaludku. Ti, kteří si je dopřát mohou, ale doplní podstatné vitaminy a také další látky, které pomohou ke zdraví celého těla. Podporují zejména činnost mozku. A ořešák si můžete snadno zasadit i na vlastní zahradě.

Zdroj: https://www.health.com/nutrition/walnut-benefits

Podobné články: