Hřbitovní květiny potěší i doma ve váze. Chryzantémy rozzáří chmurné podzimní dny nádhernými kvítky

Chryzantémy jsou nádherné rostliny, které patří k symbolům podzimu. Proto bychom měli dbát na to, aby nás jejich květy těšily dlouhou dobu. Jak můžete prodloužit jejich kvetení? Víte, jaké chryzantémy jsou vhodné na hřbitov? Právě podzim je období, kdy hroby navštěvujeme nejvíce.

Chryzantémy patří mezi oblíbené podzimní květiny

Jak můžete právě chryzantémy potěšit? Patří mezi květiny, které jsou oblíbenými na hřbitovy, protože jsou odolné vůči okolním teplotám a povětrnostním vlivům. S blížícím se listopadem lidé přemýšlejí nad tím, jak ozdobit hroby svých nejbližších. Chryzantémy jsou vhodnými rostlinami, které toho hodně vydrží. Vyplatí se vybírat rostliny v květináčích. Mají totiž kořenový bal, který můžete přihnojovat, a tím rostliny udržovat v kondici.

Doporučený článek:  Tyto krásky neudělají ostudu na žádném parapetu. Dopřejte jim to nejlepší, odvděčí se bohatými květy

Můžete si vybrat mezi více druhy. Drobnokvěté chryzantémy patří mezi nejodolnější rostliny. Mají malé květy, které vás upoutají na první pohled. Středokvěté rostliny kvetou nejdéle. Vícekvěté chryzantémy působí dojmem, že vydrží mnoho, ale bohužel nejsou tolik odolné. Dejte si pozor při nákupu květin, protože se nesmí poškodit. Vybírejte květy pouze trochu otevřené, aby co nejvíce vydržely.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak se starat o chryzantémy ve váze?

Pokud se rozhodnete pro řezané chryzantémy, je rozhodně dobré vědět, jak prodloužit jejich čerstvost. Vyplatí se kupovat pouze takové, kterým nepadají okvětní lístky ani listy. Jinak moc dlouho nevydrží. Do vázy pak denně nalijte čerstvou a čistou vodu. Stonky rostlin je vhodné oříznout a nejen předtím, než je dáte poprvé do vázy, ale pokaždé, když budete měnit vodu.

Doporučený článek:  Dokonalá ozdoba balkonu i terasy: surfinie si získají obdiv každého, stačí jediný pohled

V květináči mohou rychle odejít z důvodu, že nemají dostatek vody. I několik týdnů vás ale mohou těšit, pokud jim dopřejete nejen kvalitní půdu, ale také hnojivo. Chryzantémy jsou květiny, které potřebují dostatek světla. Musíte je také ochránit před mrazem, který může přijít už začátkem listopadu. Můžete je přikrýt látkou nebo igelitovým pytlíkem.

Zdroj: https://www.nature-and-garden.com/gardening/chrysanthemum.html

Podobné články: