Vavřínový kouř zaplaší chmurné myšlenky a odplaví stres. Jeho sílu můžete vyzkoušet ještě dnes

Bobkový list můžete využít mnohem lépe než jen v kuchyni. To by totiž byla velká škoda, protože pokud si ho doma zapálíte, můžete nasát nejen skvělou vůni, ale potěšíte i svou mysl. Zvedne se vám nálada a odplaví se stres. Jeho účinky vás překvapí, proto vavřínový kouř vyzkoušejte u sebe doma.

Bobkový list a jeho skvělé účinky na zdraví

Bobkový list nemusíte používat pouze v kuchyni. Jeho vlastnosti jsou známé již několik staletí, protože se dříve používal v bylinné medicíně a dokázal uzdravit spoustu lidí. Odborně se mu říká vavřín a vavřínové věnce nosili již staří Římané. Byl to symbol moudrosti a zdraví. Oblíbené koření se k nám dostalo z Malé Asie a také Balkánského poloostrova.

Doporučený článek:  Ani v zimě není zalévání zahrady tabu. Má ale pravidla

Jak funguje vavřínový kouř? Zkoušeli jste někdy zapálit sušené bobkové listy? Většinou je přidáváme do polévky nebo omáček, kterým dodá skvělou chuť. Můžete je ale použít i jiným způsobem. Vavřín dejte na talířek, vezměte si sirky a několik listů koření zapalte. Plamen snadno chytí, protože bobkový list je již sušený.

Zdroj obrázku: Freepik

Aromatický kouř působí pozitivně na mozek

Kouř se bude postupně šířit po místnosti a bude mít blahodárné účinky na váš organismus. Složky působí na náš mozek a během chvilky se vám může zlepšit nálada. Relaxační účinky bobkového kouře také nejsou k zahození. Zbavíte se stresu z práce, zklidní se vám dech. Udělejte si dobrý čaj a pouze odpočívejte.

Doporučený článek:  Podzimní listí lze na zahradě využít jako mulč nebo pro obohacení kompostu

Nejsou to ale jediné vlastnosti, které můžete využít. Vavřínový kouř totiž umí odpudit komáry nebo další otravný hmyz z terasy nebo balkonu. Je to skvělý způsob, jak se jich zbavit a zároveň nepoužívat chemické prostředky, kterými byste mohli uškodit přírodě. Možná už teď přemýšlíte nad tím, kdy si bobkový list zapálíte. Rozhodně se vyplatí mít ho doma ve větším množství. O jeho účincích pak řekněte i svým přátelům.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/bay-leaf-burning

Podobné články:

Připravte rostliny na dovolenou. Příjemné klima a samozavlažování je udrží spokojené i několik týdnůPřipravte rostliny na dovolenou. Příjemné klima a samozavlažování je udrží spokojené i několik týdnů

Přáli jste si někdy, abyste nemuseli kvůli dovolené otravovat sousedy? Aby nemuseli chodit k vám domů zalévat rostliny ve vaší nepřítomnosti? Nechcete jim přidělávat starosti a práci? Nebo naopak nemáte nikoho,