Cukrová cibule se dnes již poměrně často nachází v obchodech s potravinami. Dokonce se s ní můžeme setkat i v mnoha receptech. Od běžné cibule se docela dost liší a jíst ji můžete i syrovou, protože je křupavá jako jablko. Právě v syrové podobě vám pomůže nejvíce snížit vysokou hladinu cholesterolu, pokud s ním bojujete. Jak ji ještě můžete využít?
Co je cukrová cibule a jak ji využít v kuchyni?
Plody cukrové cibule jsou obvykle velké. Mají pevnou a bílou dužinu, bílou slupku a jsou velmi křupavé a šťavnaté. Velmi snadno je oloupete, protože netvoří příliš mnoho vrstev. Jejich chuť je jemná a mírně sladká. Žádné velké štiplavosti nebo ostrosti se v tomto případě obávat nemusíte. Díky tomu také začíná být velmi populární mezi lidmi.
V kuchyni ji můžete samozřejmě použít úplně stejně jako jiné druhy cibule. Na vaření, smažení nebo pečení. Má ovšem jedinečné vlastnosti. Její jemná a sladká chuť vybízí k tomu, abyste ji konzumovali syrovou. To můžete také klasickou cibuli, ale v tomto případě si na pokrmu mnohem víc pochutnáte. Cukrová cibule se hodí do salátů, sendvičů apod.
Syrová cibule je nejlepší na cholesterol
Hodně lidí se vyhýbá konzumaci syrové cibule, protože nemá zrovna nejpříjemnější chuť ani vůni. U cukrové cibule se toho ale nemusíte obávat. Klidně si ji vychutnejte syrovou, protože vám takto přinese maximum benefitů. Cibule má baktericidní a fungicidní účinky, podporuje imunitu, snižuje hladinu špatného cholesterolu a podporuje činnost srdce.
Cukrová cibule obsahuje hodně křemíku a síry. Díky tomu budete mít po její pravidelné konzumaci krásné vlasy i pokožku. Bohužel při tepelném zpracování přijdete o mnoho vitamínů a minerálů, ze kterých byste jinak mohli těžit. Proto je nejzdravější, když je syrová. Syrové cibule by se měli vzdát jen ti, kdo mají akutní onemocnění jater nebo střevní záněty.
Zdroj: https://www.realsweet.com/resources/sweet-onion-health-benefits