Cukrová cibule potěší jemně sladkou chutí, výjimečně působí na cholesterol i krásu

Cukrová cibule se dnes již poměrně často nachází v obchodech s potravinami. Dokonce se s ní můžeme setkat i v mnoha receptech. Od běžné cibule se docela dost liší a jíst ji můžete i syrovou, protože je křupavá jako jablko. Právě v syrové podobě vám pomůže nejvíce snížit vysokou hladinu cholesterolu, pokud s ním bojujete. Jak ji ještě můžete využít?

Co je cukrová cibule a jak ji využít v kuchyni?

Plody cukrové cibule jsou obvykle velké. Mají pevnou a bílou dužinu, bílou slupku a jsou velmi křupavé a šťavnaté. Velmi snadno je oloupete, protože netvoří příliš mnoho vrstev. Jejich chuť je jemná a mírně sladká. Žádné velké štiplavosti nebo ostrosti se v tomto případě obávat nemusíte. Díky tomu také začíná být velmi populární mezi lidmi.

Doporučený článek:  Celá úroda rajčat může přijít vniveč. Před chorobami a škůdci zeleninu ochrání přírodní postřik

V kuchyni ji můžete samozřejmě použít úplně stejně jako jiné druhy cibule. Na vaření, smažení nebo pečení. Má ovšem jedinečné vlastnosti. Její jemná a sladká chuť vybízí k tomu, abyste ji konzumovali syrovou. To můžete také klasickou cibuli, ale v tomto případě si na pokrmu mnohem víc pochutnáte. Cukrová cibule se hodí do salátů, sendvičů apod.

Zdroj obrázku: Freepik

Syrová cibule je nejlepší na cholesterol

Hodně lidí se vyhýbá konzumaci syrové cibule, protože nemá zrovna nejpříjemnější chuť ani vůni. U cukrové cibule se toho ale nemusíte obávat. Klidně si ji vychutnejte syrovou, protože vám takto přinese maximum benefitů. Cibule má baktericidní a fungicidní účinky, podporuje imunitu, snižuje hladinu špatného cholesterolu a podporuje činnost srdce.

Doporučený článek:  Ve vhodných podmínkách lze skladovat jablka po celou zimu

Cukrová cibule obsahuje hodně křemíku a síry. Díky tomu budete mít po její pravidelné konzumaci krásné vlasy i pokožku. Bohužel při tepelném zpracování přijdete o mnoho vitamínů a minerálů, ze kterých byste jinak mohli těžit. Proto je nejzdravější, když je syrová. Syrové cibule by se měli vzdát jen ti, kdo mají akutní onemocnění jater nebo střevní záněty.

Zdroj: https://www.realsweet.com/resources/sweet-onion-health-benefits

Podobné články:

Zelenina je to nejlepší, co svému tělu dopřát. Některé kombinace ale raději nezkoušejteZelenina je to nejlepší, co svému tělu dopřát. Některé kombinace ale raději nezkoušejte

Léto je období, kdy si můžeme vychutnat nejen čerstvou zeleninu, ale také ovoce. Pozor bychom si ale měli dávat na to, jaké produkty kombinujeme mezi sebou. Problémy mohou nastat nejen

Ovocné mlsání se někdy vymkne kontrole. I ta nejodolnější skvrna má však své řešeníOvocné mlsání se někdy vymkne kontrole. I ta nejodolnější skvrna má však své řešení

Nejen léto láká na lahodné sezónní ovoce. Bohužel se po jeho konzumaci mohou někdy na oblečení objevit obtížně odstranitelné skvrny, které klasický prací prášek nevypere. Naštěstí můžeme sáhnout po přírodních