Cukrová cibule potěší jemně sladkou chutí, výjimečně působí na cholesterol i krásu

Cukrová cibule se dnes již poměrně často nachází v obchodech s potravinami. Dokonce se s ní můžeme setkat i v mnoha receptech. Od běžné cibule se docela dost liší a jíst ji můžete i syrovou, protože je křupavá jako jablko. Právě v syrové podobě vám pomůže nejvíce snížit vysokou hladinu cholesterolu, pokud s ním bojujete. Jak ji ještě můžete využít?

Co je cukrová cibule a jak ji využít v kuchyni?

Plody cukrové cibule jsou obvykle velké. Mají pevnou a bílou dužinu, bílou slupku a jsou velmi křupavé a šťavnaté. Velmi snadno je oloupete, protože netvoří příliš mnoho vrstev. Jejich chuť je jemná a mírně sladká. Žádné velké štiplavosti nebo ostrosti se v tomto případě obávat nemusíte. Díky tomu také začíná být velmi populární mezi lidmi.

Doporučený článek:  Papriky si snadno vypěstujeme na vlastní zahradě nebo balkoně

V kuchyni ji můžete samozřejmě použít úplně stejně jako jiné druhy cibule. Na vaření, smažení nebo pečení. Má ovšem jedinečné vlastnosti. Její jemná a sladká chuť vybízí k tomu, abyste ji konzumovali syrovou. To můžete také klasickou cibuli, ale v tomto případě si na pokrmu mnohem víc pochutnáte. Cukrová cibule se hodí do salátů, sendvičů apod.

Zdroj obrázku: Freepik

Syrová cibule je nejlepší na cholesterol

Hodně lidí se vyhýbá konzumaci syrové cibule, protože nemá zrovna nejpříjemnější chuť ani vůni. U cukrové cibule se toho ale nemusíte obávat. Klidně si ji vychutnejte syrovou, protože vám takto přinese maximum benefitů. Cibule má baktericidní a fungicidní účinky, podporuje imunitu, snižuje hladinu špatného cholesterolu a podporuje činnost srdce.

Doporučený článek:  Při zpracování pórku dělá většina lidí zbytečnou chybu. Připravují se tak o vitamíny i peníze

Cukrová cibule obsahuje hodně křemíku a síry. Díky tomu budete mít po její pravidelné konzumaci krásné vlasy i pokožku. Bohužel při tepelném zpracování přijdete o mnoho vitamínů a minerálů, ze kterých byste jinak mohli těžit. Proto je nejzdravější, když je syrová. Syrové cibule by se měli vzdát jen ti, kdo mají akutní onemocnění jater nebo střevní záněty.

Zdroj: https://www.realsweet.com/resources/sweet-onion-health-benefits

Podobné články: