Infuze z třešňových stopek utiší bolesti a uleví při nemocných ledvinách. Připravená je během chvíle

Sezóna třešní začala, ale cena za tyto červené plody každým rokem stoupá a překonává nové rekordy. Pokud se nám podaří koupit, nebo ještě lépe vypěstovat vlastní třešně, určitě nevyhazujte jejich stopky. I když vás to možná překvapí, můžete z nich připravit infuzi podporující zdraví.

Třešňová sezóna

Třešně jsou sezónní plody, které dozrávají od konce května do začátku srpna. Některé horské odrůdy jsou k dispozici i na konci června, ale není jich mnoho. Třešně jsou rozděleny do tří odrůd podle času zrání na rané, střední a pozdní. Pod ně spadá ještě několik poddruhů, které se liší barvou a velikostí. Třešně sestávají z 80 procent z vody. Ve 100 gramech ovoce nalezneme 250 mg draslíku, který je zodpovědný za odstranění přebytečné soli z těla.

Doporučený článek:  V zelené je síla. Se zeleninou v této barvě se nemusíte bát nemocí ani rychlého stárnutí

Vědci zjistili, že ve stopkách třešní je značné množství antioxidantů a polyfenolů, které jsou také v samotných plodech a podobných druzích sezónního ovoce. Třešňové stopky proto mohou být dalším zdrojem antioxidantů ve stravě. Už léta se používají v lidovém a přírodním léčitelství. Infuze jsou aplikovány jako přírodní lék na hubnutí, ale také najdou využití i pro zmírnění menstruačních bolestí.

Zdroj obrázku: Freepik

Odstraňování vody

Třešňové stopky mohou stimulovat ledviny, aby vylučovaly větší množství moči z těla, ale také chloridy, sodík a vápník. Stopky stimulují ledviny, aby zintenzivnily odstraňování vody, ale také vápníku, což vede k teorii, že stopky podporují léčbu ledvinových kamenů. Třešňové stopky v kombinaci s hřebíčkem ve formě infuze se používají také k léčbě onemocnění prostaty.

Doporučený článek:  Angrešt nesmí chybět na žádné zahradě. Jídelníček obohatí jedinečnou chutí i pořádnou dávkou vitamínů

Do misky vložte hrst třešňových stopek, zalijte je litrem vody a přivedete k varu. Infuzi vařte asi 5 minut a poté nechte vychladnout. Když je infuze studená, přefiltrujte stopky z roztoku, nalijte do láhve nebo sklenice a vložte do chladničky. Infuze si zachová své vlastnosti až 3 dny. Vypijte sklenici infuze na prázdný žaludek nebo ve vhodnou dobu dne během menstruace.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/cherry-stem-infusion-or-tea-209827

Podobné články:

Chřest nesmí chybět na jarním stole žádného gurmána. Díky správné přípravě se stane skutečnou lahůdkouChřest nesmí chybět na jarním stole žádného gurmána. Díky správné přípravě se stane skutečnou lahůdkou

Zelený chřest je zelenina, která se na našich talířích objevuje právě v období dubna. Je to sezónní, křupavá pochoutka, která většině gurmánů neunikne. Zelený chřest je nejen pokladnicí vitamínů, ale

Vypěstujte dýně, které vám budou všichni sousedé závidět. Tajemství velké sklizně tkví ve správném hnojivuVypěstujte dýně, které vám budou všichni sousedé závidět. Tajemství velké sklizně tkví ve správném hnojivu

Vypěstovat si vlastní dýně je pro zahradníka zážitek, protože existuje mnoho různých druhů, které mohou sloužit pro konzumaci nebo pro dekoraci domu či zahrady. Samozřejmě pořádná úroda plodů je předmětem