Na houbách si můžeme pochutnat po celý rok. Při správném usušení neztratí vůni ani chuť

Houby si můžete velmi snadno na podzim nasbírat a z jejich chuti se těšit klidně celý rok, pokud budete vědět, jak je správně usušit a skladovat. Sušené houby se hodí nejen do omáček, ale také je můžete přidat do polévek. Namleté sušené houby poslouží jako skvělé koření. Jak ale houby správně sušit a jak je skladovat, aby neztratily nic ze svých vlastností?

Vysoká nutriční hodnota zaručena

I když si houby nasušíte, nic tím neztratíte. Jejich nutriční vlastnosti zůstanou zachované, a proto jsou houby oblíbenou potravinou. Ve spíži by vám rozhodně neměly chybět nejen sušené, ale také naložené houby. Hodit se budou zejména na slavnostní příležitosti. Houbová polévka, omáčky nebo houbové řízky – možností, jak si je připravit, je opravdu mnoho.

Doporučený článek:  Roztomilého ježka z pozemku nevyhánějte. Je nejlepším přítelem každého správného zahradníka

Houby navíc obsahují spoustu živin, které naše tělo ocení. Posilují imunitní systém a čistí naše tělo od toxinů. Najdete je hlavně na podzim, kdy jsou teploty nízko, a pokud bude dlouho pršet a objeví se sem tam slunce, můžete si být jistí, že z návštěvy lesa si určitě něco domů přinesete. Jak ale houby správně usušit?

Zdroj obrázku: Freepik

Houby sušte na slunci nebo v troubě

Houby musíte ještě před sušením očistit od všech nečistot, pokud jste to neudělali už v lese. Sušit je pak můžete hned několika způsoby. Tím nejlevnějším je dát je na noviny a na topení nebo přímé slunce. Tento proces sice bude trvat delší dobu, ale nemusí vás vůbec nic stát. Houby, které se hodí k sušení, jsou hřiby, kozáci a podobné druhy. Nezapomínejte ale, že některé se mohou sušit déle než ostatní.

Doporučený článek:  Většina lidí skladuje vejce špatně. Nepomáhají tomu ani sami výrobci ledniček

Sušit je ale můžete také pomocí sušičky na ovoce, kde si jen nastavíte správný program a poté čekáte, než se usuší. Další metodou je sušení v klasické troubě, ale je k tomu vhodné mít několik plechů, aby tento proces netrval dlouho. Houby pak krájejte na silnější plátky, protože se hodně smrsknou.

Zdroj: https://www.freshoffthegrid.com/how-to-dehydrate-mushrooms/

Podobné články:

Nejen do polévky. Dýně jsou skvělé i syrové, vyniknou v salátu, ozvláštní smoothieNejen do polévky. Dýně jsou skvělé i syrové, vyniknou v salátu, ozvláštní smoothie

Podzimnímu menu určitě kraluje dýně. Je to produkt, který můžeme sehnat v mnoha různých podobách. Některé druhy musíme uvařit, než je sníme, ale jiné si můžeme dát i syrové. Podávané

Konec problémů se spánkem: příjemná vůně citronu nás brzy přenese do říše snůKonec problémů se spánkem: příjemná vůně citronu nás brzy přenese do říše snů

Chvilkové potíže se spánkem mohou potkat každého. Kromě odpočinku, zdravé stravy a vyhýbání se stresu je v takových situacích vhodné sáhnout po přírodních způsobech, které uklidní nervy a zlepší spánkový komfort.

Bobkové listy jsou tajnou zbraní proti nevítaným hostům. Kuchyňské zásoby zůstanou v bezpečíBobkové listy jsou tajnou zbraní proti nevítaným hostům. Kuchyňské zásoby zůstanou v bezpečí

Bobkové listy jsou častým kořením v polévkách, omáčkách nebo indických pokrmech. Přidat je můžete vždy, když potřebujete zvýraznit chuť a vůni daného jídla. Kromě toho mají mnoho zdravotních výhod, a