Papriky lze oloupat snadno pomocí tří metod

Šťavnaté papriky jsou nejen zdravé, ale také dodají chuť spoustě pokrmů a barevně je oživí. U některých receptů je ale nutné papriky oloupat. Většina lidí sáhne po škrabce nebo noži, ale tento způsob je zdlouhavý a časově náročný. Jsou ovšem metody, které pomohou se slupek zbavit rychle a jednoduše.

Proč je dobré loupat papriky?

Červené papriky, zelené papriky, žluté papriky, chilli papričky, máme mnoho druhů a každý z nich má spoustu prospěšných živin. Papriky napomáhají sestavit pestrý jídelníček. Je dobré vědět, že spousta živin je ukrytá právě ve slupce. I přesto, že jsou papriky zdravé, jsou poměrně těžko stravitelné. Odstranění slupky se doporučuje především u dětí, seniorů a lidí, kteří mají zažívací potíže. I když se paprika jí většinou i se slupkou, existují recepty, u kterých je nutné, abychom papriku oloupali. Patří mezi ně teplé a dušené pokrmy.

Doporučený článek:  Švestek je všude plno. Samotné ke svačince nebo v džemu potěší každou buňku v těle

Tradiční metoda loupání paprik

Tuto metodu znají všichni, kdo mají v oblibě loupaná rajčata. Je to jednoduchá metoda, potřebujeme k ní pouze horkou vodu. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Velikost hrnce zvolíme tak, aby se do něj vešla všechna zelenina, kterou potřebujeme k přípravě. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní papriky. Papriky bychom neměli vařit déle než minutu. Po uvaření vložíme papriky do cedníku a zchladíme je studenou vodou. Díky tomu se proces vaření ukončí a slupka půjde snadno sloupnout.

Doporučený článek:  Česneková tinktura posílí zdraví. Její užívání má pravidla
Zdroj obrázku: Freepik

Loupání paprik pomocí mikrovlnné trouby

Jedná se o další způsob, jak jednoduše oloupat papriky. Papriky stačí dát zahřát na dvě minuty do mikrovlnné trouby. Za tuto dobu slupka papriky změkne a můžeme ji nožem lehce sundat.

Loupání papriky podle kuchařů

Této metodě dává přednost mnoho kuchařů. Papriky je potřeba nejdříve připravit. Odstraníme semínka a papriku nakrájíme na menší kousky. Během přípravy předehřejeme troubu na 180–200 °C. Nakrájené a očištěné papriky dáme na plech a pokapeme olivovým olejem. Plech vložíme do trouby a necháme péct 15–20 minut. Až bude slupka tmavá a vrásčitá, je to znamení, že je paprika hotová. Díky pečení paprika dostane zajímavější chuť.

Zdroj: https://www.finedininglovers.com/article/how-to-peel-peppers

Podobné články: