Papriky lze oloupat snadno pomocí tří metod

Šťavnaté papriky jsou nejen zdravé, ale také dodají chuť spoustě pokrmů a barevně je oživí. U některých receptů je ale nutné papriky oloupat. Většina lidí sáhne po škrabce nebo noži, ale tento způsob je zdlouhavý a časově náročný. Jsou ovšem metody, které pomohou se slupek zbavit rychle a jednoduše.

Proč je dobré loupat papriky?

Červené papriky, zelené papriky, žluté papriky, chilli papričky, máme mnoho druhů a každý z nich má spoustu prospěšných živin. Papriky napomáhají sestavit pestrý jídelníček. Je dobré vědět, že spousta živin je ukrytá právě ve slupce. I přesto, že jsou papriky zdravé, jsou poměrně těžko stravitelné. Odstranění slupky se doporučuje především u dětí, seniorů a lidí, kteří mají zažívací potíže. I když se paprika jí většinou i se slupkou, existují recepty, u kterých je nutné, abychom papriku oloupali. Patří mezi ně teplé a dušené pokrmy.

Doporučený článek:  Lahodnou chuť třešní si lze vychutnat po celý rok. Sladká šťáva zachutná dětem i dospělým

Tradiční metoda loupání paprik

Tuto metodu znají všichni, kdo mají v oblibě loupaná rajčata. Je to jednoduchá metoda, potřebujeme k ní pouze horkou vodu. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Velikost hrnce zvolíme tak, aby se do něj vešla všechna zelenina, kterou potřebujeme k přípravě. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní papriky. Papriky bychom neměli vařit déle než minutu. Po uvaření vložíme papriky do cedníku a zchladíme je studenou vodou. Díky tomu se proces vaření ukončí a slupka půjde snadno sloupnout.

Doporučený článek:  Také během zimy potřebuje půda na zahradě zajistit dostatečnou vlhkost
Zdroj obrázku: Freepik

Loupání paprik pomocí mikrovlnné trouby

Jedná se o další způsob, jak jednoduše oloupat papriky. Papriky stačí dát zahřát na dvě minuty do mikrovlnné trouby. Za tuto dobu slupka papriky změkne a můžeme ji nožem lehce sundat.

Loupání papriky podle kuchařů

Této metodě dává přednost mnoho kuchařů. Papriky je potřeba nejdříve připravit. Odstraníme semínka a papriku nakrájíme na menší kousky. Během přípravy předehřejeme troubu na 180–200 °C. Nakrájené a očištěné papriky dáme na plech a pokapeme olivovým olejem. Plech vložíme do trouby a necháme péct 15–20 minut. Až bude slupka tmavá a vrásčitá, je to znamení, že je paprika hotová. Díky pečení paprika dostane zajímavější chuť.

Zdroj: https://www.finedininglovers.com/article/how-to-peel-peppers

Podobné články:

Malinké klíště dokáže způsobit obrovské problémy. Většina lidí ho přitom neumí správně vytáhnoutMalinké klíště dokáže způsobit obrovské problémy. Většina lidí ho přitom neumí správně vytáhnout

Klíšťata jsou paraziti, kteří mohou být velmi nebezpeční. Nevybírají si, na koho zaútočí, jejich hlavním úkolem je nasytit se lidskou nebo zvířecí krví. Chránit tak musíte nejen sebe, ale také