Brambory jsou oblíbenou přílohou i hlavní hvězdou oběda. Za některé kombinace ale tělo nepoděkuje

Brambory patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, které jsou k dostání po celém světě. Často si je dáváme vařené, ale můžeme si je také upéct, dát si je jako bramboráky nebo z nich usmažit hranolky. Pokud je ale budete jíst s nevhodnými potravinami, můžete si podráždit žaludek nebo se dostaví jiné komplikace. Jaké potraviny nejíst s bramborami a co mohou způsobit?

Co všechno najdete v bramborách?

Brambory jsou snadno dostupné, navíc v nich najdete také vitaminy A, B nebo E. Kromě toho ale obsahují také vitamin C, i když to na první pohled není patrné. Mladá brambora ho má asi 16 mg, zatímco starší kousky ho obsahují více. Najdete v nich také draslík, který je důležitý pro srdce, ale také síru nebo fluor. Kromě toho obsahují také škrob a právě kvůli němu byste brambory neměli kombinovat s některými potravinami.

Doporučený článek:  Nejen do kompotu nebo do mrazáku. Ovoce a zeleninu lze snadno nasušit na dlouhou zimu

Brambory jsou navíc zeleninou, která neobsahuje skoro žádné kalorie. Jsou tedy vhodné i v případě, že držíte dietu. Kvůli škrobu, kterého mají velké množství, je důležité vědět, jaké potraviny nejsou vhodné míchat právě s touto zeleninou. Živočišné bílkoviny nejsou ideální, protože může dojít k fermentaci v žaludku. Kvůli tomu se dostaví bolesti břicha, ale také pocit těžkosti.

Zdroj obrázku: Pixabay

Brambory nepřidávejte k tučnému masu

Jestliže máte rádi brambory společně s masem, to by nemělo být tučné. A jaké brambory konzumovat? Jak poznat, že jsou brambory dostatečně uvařené a měkké? Někteří sice mají rádi i syrové brambory, ale mnohem lepší je tepelně je upravit. Měli byste si je dávat společně se slupkou, protože obsahuje spoustu dalších látek, které naše tělo potřebuje.

Doporučený článek:  Zelné obklady jsou první pomoc při zánětu i bolesti kloubů. Přikládat je lze až 5 dní

Postupně ale brambory budou ztrácet pevnost, a proto i vaření brambor ve slupce je rychlejší. Dávejte si pozor na to, jestli brambory nemají nové klíčky. V takovém případě je odstraňte ještě před vařením, protože jsou plné solaninu, který není pro tělo vhodný. Brambory uložte na chladné a tmavé místo, kde vydrží i několik týdnů.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/280579

Podobné články:

Infuze z třešňových stopek utiší bolesti a uleví při nemocných ledvinách. Připravená je během chvíleInfuze z třešňových stopek utiší bolesti a uleví při nemocných ledvinách. Připravená je během chvíle

Sezóna třešní začala, ale cena za tyto červené plody každým rokem stoupá a překonává nové rekordy. Pokud se nám podaří koupit, nebo ještě lépe vypěstovat vlastní třešně, určitě nevyhazujte jejich

První třešně dorazily na pulty obchodů. Víme, proč je nekupovat a počkat si na lepšíPrvní třešně dorazily na pulty obchodů. Víme, proč je nekupovat a počkat si na lepší

V obchodech můžete najít první třešně. Jejich cena je ovšem šílená. Dnes nám přijde, že je v obchodě drahé všechno, ale za třešně v obchodě mimo jejich sezónu zaplatíte skutečné jmění.

Radost z nakládaných okurek může rychle přejít. Plíseň se objeví i kvůli malé chyběRadost z nakládaných okurek může rychle přejít. Plíseň se objeví i kvůli malé chybě

Lahodné, správně kyselé a křupavé okurky jsou skvělé v kombinaci s masovými pokrmy, sendviči, saláty nebo jen tak samotné. Abychom si je vychutnali i v zimě, nakládáme je v létě. V