Cibulový sirup zatočí s každým nachlazením. Vylepšený recept zachutná i dětem

Cibulový sirup je zdravá směs, kterou pravděpodobně každý z nás v dětství vyzkoušel a nemá na ni zrovna nejlepší vzpomínky. V poslední době stále více lidí sahá po tomto přirozeném léčivu a hledá odpovědi na otázku, co dělat, aby se změnila její charakteristická chuť.

S čím sirup pomáhá

Cibulový sirup je známý domácí lék používaný na kašel, suchý i mokrý. Má expektorační účinek, což znamená, že ředí sekreci zbývající v průduškách, a tím také usnadňuje její vykašlávání. Doporučuje se také na faryngitidu nebo anginu pectoris. Tento sirup dokáže posílit imunitu. Cibulový sirup používá mnoho lidí také proti rýmě. Stačí do něj namočit vatový tampon a na chvíli jej vložit do nosu.

Doporučený článek:  Ovocné mlsání se někdy vymkne kontrole. I ta nejodolnější skvrna má však své řešení

Chcete-li si připravit zdravý a chutný sirup, budete potřebovat cibuli, ale také zázvor a česnek. Připravte si 2 cibule, 2 stroužky česneku, několik hřebíčků, kousek zázvoru a med. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zázvor. Spolu s hřebíčkem uspořádejte do nádoby a vytvořte vrstvy. Vše zalijte medem, zavřete a nechte jeden den stát na stinném místě.

Zdroj obrázku: Freepik

Užívání sirupu

Doporučuje se, aby dospělí pili cibulový sirup asi 3krát denně v množství jedné čajové lžičky. U dětí jsou to 2 čajové lžičky. Pokud si nejste jistí užíváním cibulového sirupu, konzultujte to s dětským lékařem. Nejlepší je, když sirup užijete po jídle. Poslední dávka by se neměla pít bezprostředně před spaním, protože sirup má již zmíněný expektorační účinek.

Doporučený článek:  Dejte šanci rajčatové šťávě. Recept je snadný, její účinky potěší každou buňku v těle

Cibulový sirup se musí skladovat v dobře uzavřené nádobě nebo jiném skleněném obalu na chladném místě. Nejlepší na to bude jednoduše chladnička. Takto skladovaný sirup má trvanlivost až 14 dní. Pokud cibulový sirup necháte stát při pokojové teplotě, po 2 až 3 dnech jej budete muset zlikvidovat. Mohou se v něm začít uvolňovat škodlivé látky.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/onion-syrup-cough-cold-remedy-374232

Podobné články:

Celá úroda rajčat může přijít vniveč. Před chorobami a škůdci zeleninu ochrání přírodní postřikCelá úroda rajčat může přijít vniveč. Před chorobami a škůdci zeleninu ochrání přírodní postřik

Pěstujete na zahradě, balkonu nebo terase rajčata? V tom případě jsou pro vás letní měsíce velmi důležité. Musíte je totiž v této době postříkat, abyste je chránili před nebezpečnými chorobami,

Všechna jablka jsou zdravá, některé odrůdy jsou ale skutečná vitamínová bombaVšechna jablka jsou zdravá, některé odrůdy jsou ale skutečná vitamínová bomba

Jablka jsou u nás mezi ovocem bezkonkurenční. Jsou dostupná téměř po celý rok, avšak nejchutnější bývají na podzim, kdy jsou šťavnatá a sladká. V tomto ročním období také obsahují nejvíce

Kyselina citrónová přesvědčí zeleninu k růstu. Lepší životabudič pro rajčata a okurky neexistujeKyselina citrónová přesvědčí zeleninu k růstu. Lepší životabudič pro rajčata a okurky neexistuje

Použití kyseliny citrónové je mnohem všestrannější, než jste si mohli myslet. I když si ji spojujeme hlavně s potravinářským průmyslem a domácí kuchyní, velké účinky jejího použití můžeme využít i