Dejte šanci rajčatové šťávě. Recept je snadný, její účinky potěší každou buňku v těle

Mnoho lidí miluje rajčata, ale nesnáší rajčatovou šťávu. Na její chuť si musíte zvyknout, protože se nejedná o nejchutnější nápoj na světě. Pravdou zůstává, že byste ji měli pravidelně konzumovat pro své zdraví. Při pravidelném pití se můžete těšit na pokladnici zdraví, která vám pomůže s vysokým cholesterolem a sníží riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Pití rajčatové šťávy posílí vaše zdraví

Rajčatová šťáva je bohatá na mnoho vitamínů a minerálů. Obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, draslík a mnoho antioxidantů, které snižují zánět v těle. Díky tomu také přispívá ke snížení rizika srdečních onemocnění, a dokonce působí proti některým druhům rakoviny. To ale není jediná možnost, jak vám může pomoci při cestě k pevnému zdraví.

Doporučený článek:  Infuze z třešňových stopek utiší bolesti a uleví při nemocných ledvinách. Připravená je během chvíle
Zdroj obrázku: Freepik

Rajčatová šťáva je prospěšná pro trávení a zdraví očí

Rajčata obsahují velké množství vlákniny. Díky tomu je tato zelenina ideální pro jedince, kteří mají problémy se zažíváním, trávením nebo zácpou. A ze stejného důvodu vám také rajčatová šťáva pomůže zhubnout. Jestli jste na redukční dietě a snažíte se shodit pár přebytečných kil, měli byste tuto šťávu začlenit do svého jídelníčku.

Šťáva pomůže ke zdraví také vašim očím. Rajčata obsahují betakaroten, lutein, zeaxantin a vitamín C, které chrání oči před nejrůznějšími chorobami. Dokážou snížit riziko vzniku šedého zákalu, který se často objevuje s věkem. V každém případě byste si rajčatovou šťávu neměli kupovat v obchodě. Domácí šťáva bude mnohem zdravější a její příprava je velmi jednoduchá.

Doporučený článek:  "Za tuhle cenu ne. Levněji si koupím podobnou zeleninu v našem supermarketu," sdělila jsem trhovci

Recept na výbornou rajčatovou šťávu

Na výrobu domácí šťávy potřebujete asi 2 kilogramy čerstvých rajčat a 1,5 litru vody. Rajčata opláchněte a nakrájejte. Nechte je vařit na středním ohni po dobu 30 minut a podlijte je vodou. Přidejte do směsi také trochu olivového oleje a počkejte, až se rajčata uvaří. Poté je rozmixujte. U domácí šťávy můžete příjemně experimentovat. Do šťávy totiž můžete přidat i svou oblíbenou zeleninu nebo bylinky, takže získáte mnohem lepší chuť.

Zdroj: https://www.medicinenet.com/is_drinking_tomato_juice_good_for_you/article.htm

Podobné články:

Chřest nesmí chybět na jarním stole žádného gurmána. Díky správné přípravě se stane skutečnou lahůdkouChřest nesmí chybět na jarním stole žádného gurmána. Díky správné přípravě se stane skutečnou lahůdkou

Zelený chřest je zelenina, která se na našich talířích objevuje právě v období dubna. Je to sezónní, křupavá pochoutka, která většině gurmánů neunikne. Zelený chřest je nejen pokladnicí vitamínů, ale