Lahodnou chuť třešní si lze vychutnat po celý rok. Sladká šťáva zachutná dětem i dospělým

Milujete třešně, ale rádi byste je uchovali na zimní období? Máme pro vás řešení! Můžete si z nich udělat skvělou šťávu, kterou můžete popíjet po celý rok. Její příprava sice nějakou dobu zabere, ale poté už si ji budete pouze vychutnávat. Zdravá třešňová šťáva posílí imunitní systém a díky tomu bude tělo odolnější proti různým onemocněním.

Využijete ji nejen v horkých dnech

Třešňovou šťávu můžete využít také do čaje jako sladidlo. Můžete ji pít v jakémkoliv věku a nahradíte jí vitaminy a minerály, které byste jinak brali v tabletách. Jak si třešňovou šťávu vyrobit a jak ji skladovat, aby vydržela co nejdéle? Nebude to jednoduché, ale podle našeho receptu to zvládnete. Vlastnosti, která šťáva má, budou ku prospěchu celému tělu.

Doporučený článek:  Barva zeleniny a ovoce není jen hezká na pohled, skrývá v sobě mnohem víc

Najdete v ní vitaminy A, C nebo K. Obsahuje také draslík, vápník, železo nebo zinek. Jsou to minerály, které musíte doplňovat svému tělu pravidelně. Výhodou pití třešňové šťávy tak bude přirozené doplnění těchto prvků. Podpoříte tím vstřebávání těchto živin a udržíte své tělo v dobré kondici. Rozhodně byste měli zvolit takové způsoby přijímání prospěšných látek, které vám budou příjemné.

Zdroj obrázku: Freepik

Jaké přísady potřebujete k výrobě?

Pití třešňové šťávy nebo džusu se doporučujete všem, kteří chtějí přejít na zdravou stravu. Třešně jsou navíc bohaté na kyselinu listovou a také jód, proto se hodí i pro těhotné nebo kojící ženy, které potřebují doplnit tyto látky v mnohem větším množství. Můžete ji pít denně, pokud se tak rozhodnete před samotným jídlem, podpoříte tím trávení.

Doporučený článek:  Kyselina citrónová přesvědčí zeleninu k růstu. Lepší životabudič pro rajčata a okurky neexistuje

K přípravě šťávy budete potřebovat:

  • 5 kg třešní,
  • 2 kg cukru,
  • 1 citron.

Nejdříve budete muset třešně odpeckovat. K tomu můžete využít nejen své ruce, ale také speciální přístroje. Plody pečlivě vybírejte, vyhoďte všechny, které jsou shnilé. Třešně, které budete zpracovávat, by měly mít alespoň 5 kilogramů. Dalším krokem je pak umytí ovoce. Poté si připravte sklenici a na střídačku dávejte ovoce a cukr do vrstev. Přikryjte utěrkou a nechte několik hodin odležet, aby se chutě promíchaly. Třešně začnou pouštět šťávu a poté ji můžete přecedit. Tu pak lze ještě přisladit podle své chuti.

Zdroj: https://www.stemilt.com/stem-blog/cherry-juice-health-benefits/

Podobné články:

Obyčejná kedlubna je ve skutečnosti vitamínová bomba, která strčí do kapsy drahé superpotravinyObyčejná kedlubna je ve skutečnosti vitamínová bomba, která strčí do kapsy drahé superpotraviny

Kedlubna je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, jelikož má příznivý účinek na oběhový systém, usnadňuje detoxikaci a pomáhá zhubnout. Má také velký vliv na zrak, imunitu i energii. Díky pozitivnímu

Ani jedna švestka nepřijde nazmar. Díky pomalému usušení si zachovají šťavnatost i vitamínyAni jedna švestka nepřijde nazmar. Díky pomalému usušení si zachovají šťavnatost i vitamíny

Na podzim se sbírají oblíbené švestky. Jde o chutný a velmi zdravý dar přírody, který můžeme zachovat po celou zimu. Chutnají totiž skvěle syrové i zpracované. Jestli nevíte, co udělat