Infuze z třešňových stopek utiší bolesti a uleví při nemocných ledvinách. Připravená je během chvíle

Sezóna třešní začala, ale cena za tyto červené plody každým rokem stoupá a překonává nové rekordy. Pokud se nám podaří koupit, nebo ještě lépe vypěstovat vlastní třešně, určitě nevyhazujte jejich stopky. I když vás to možná překvapí, můžete z nich připravit infuzi podporující zdraví.

Třešňová sezóna

Třešně jsou sezónní plody, které dozrávají od konce května do začátku srpna. Některé horské odrůdy jsou k dispozici i na konci června, ale není jich mnoho. Třešně jsou rozděleny do tří odrůd podle času zrání na rané, střední a pozdní. Pod ně spadá ještě několik poddruhů, které se liší barvou a velikostí. Třešně sestávají z 80 procent z vody. Ve 100 gramech ovoce nalezneme 250 mg draslíku, který je zodpovědný za odstranění přebytečné soli z těla.

Doporučený článek:  Na školní jídelnu zapomeňte. Přesvědčíme vás, že špenát ve vašem jídelníčku nesmí chybět

Vědci zjistili, že ve stopkách třešní je značné množství antioxidantů a polyfenolů, které jsou také v samotných plodech a podobných druzích sezónního ovoce. Třešňové stopky proto mohou být dalším zdrojem antioxidantů ve stravě. Už léta se používají v lidovém a přírodním léčitelství. Infuze jsou aplikovány jako přírodní lék na hubnutí, ale také najdou využití i pro zmírnění menstruačních bolestí.

Zdroj obrázku: Freepik

Odstraňování vody

Třešňové stopky mohou stimulovat ledviny, aby vylučovaly větší množství moči z těla, ale také chloridy, sodík a vápník. Stopky stimulují ledviny, aby zintenzivnily odstraňování vody, ale také vápníku, což vede k teorii, že stopky podporují léčbu ledvinových kamenů. Třešňové stopky v kombinaci s hřebíčkem ve formě infuze se používají také k léčbě onemocnění prostaty.

Doporučený článek:  Lahodnou chuť třešní si lze vychutnat po celý rok. Sladká šťáva zachutná dětem i dospělým

Do misky vložte hrst třešňových stopek, zalijte je litrem vody a přivedete k varu. Infuzi vařte asi 5 minut a poté nechte vychladnout. Když je infuze studená, přefiltrujte stopky z roztoku, nalijte do láhve nebo sklenice a vložte do chladničky. Infuze si zachová své vlastnosti až 3 dny. Vypijte sklenici infuze na prázdný žaludek nebo ve vhodnou dobu dne během menstruace.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/cherry-stem-infusion-or-tea-209827

Podobné články: