Sýr mnoho lidí zbytečně vyhazuje. Správné skladování prodlouží jeho čerstvost

Sýr je jedním z nejoblíbenějších doplňků sendvičů, těstovin a různých druhů jídel. Bohužel pokud jej v chladničce uchováváme nevhodným způsobem, rychle vyschne, ztratí své chuťové vlastnosti a brzy podléhá zkáze. My vám přinášíme několik tipů pro jeho správné skladování.

Správné skladování je základem čerstvosti

Aby se zachovaly chuťové vlastnosti sýra, měl by se skladovat ve vhodných podmínkách. Nejlepším místem pro tento produkt je samozřejmě chladnička. Sýr je nejlepší umístit na střední nebo spodní polici, kde je teplota v chladničce obvykle nižší. Aby sýr nevyschl, měl by se skladovat ve vzduchotěsném, uzavíratelném balení nebo nádobě.

Doporučený článek:  Ovoce si do zásoby můžeme nasušit i v pohodlí domova

Neměl by se uchovávat v blízkosti výrobků, které vydávají intenzivní vůni, protože existuje riziko, že vůně jiných potravin pronikne do sýra, a tím může změnit i jeho chuť. Pro účely skladování vám skvěle poslouží plastová nádobka s hermeticky uzavíratelným víčkem. Ta nedovolí proniknout žádnému vzduchu, a tím zabráníte případnému vysychání.

Zdroj obrázku: Freepik

Prodloužení čerstvosti

Dobrý nápad, jak udržet sýr čerstvý, je potřít ho trochou oleje před vložením do chladničky. Tato metoda se nejlépe využívá v případě zbytků sýra, které nám zůstaly. Díky tomu si sýr zachová svoji konzistenci a po několika dnech bude stále vhodný ke konzumaci. Aby se minimalizovalo riziko vzniku plísní na sýru, vložte kostku cukru do misky se sýry a ten absorbuje vlhkost, kterou produkují.

Doporučený článek:  3 skvělé způsoby, jak využít čajové sáčky. Od teď už je do koše nikdy nevyhodíte

Stejného účinku můžete dosáhnout i nasypáním hrubé soli na talířek a vložením do nádoby se sýrem. Přebytečná vlhkost, kterou sýr může vytvářet, vám tak už nemusí dělat starosti. Snažte se spotřebovat veškerý sýr před skončením doby jeho trvanlivosti. Pokud by vám nějaký zůstal a vy byste si ho chtěli odložit do mrazničky na horší časy, nedělejte to. Po rozmrazení bude velmi drobivý a nebude se vám s ním dobře pracovat.

Zdroj: https://www.thecheeselover.co.uk/how-to-store-cheese/

Podobné články: