Obohaťte svůj šálek kávy o podzimní tóny. Zázvor a skořici ocení celý organismus

Mnoho lidí si nedokáže představit den bez ranní nebo odpolední kávy. Účinně stimuluje, ale také nám dopřává chvilku relaxace. Ukazuje se, že když do tohoto horkého nápoje přidáte trochu zázvoru, bude mít ještě pozoruhodnější zdravotní vlastnosti. V podzimním a zimním období se hodí zejména při boji proti infekcím.

Zázvor pomáhá při infekcích

Začít den šálkem kávy je pro mnoho lidí nezbytností. Jiní si kávu raději dopřávají po obědě. Káva dodává tělu energii a zlepšuje koncentraci. Pokud do ní přidáme zázvor, bude působit hřejivě a zejména v chřipkovém období nám pomůže bojovat proti infekcím. Zázvor účinně posiluje imunitu a je baktericidní, zlepšuje trávení a metabolismus a podporuje práci mozku.

Doporučený článek:  Tinktura z lišek vyžene parazity z těla. Oblíbené houby jsou přímo nabité zdravím

Káva se zázvorem má specifickou a výbornou chuť. Navíc je zdrojem rostlinných polyfenolů, tedy antioxidantů. Právě ony dokážou bojovat s volnými radikály, a tím oddálit proces stárnutí. Káva se zázvorem dále pomáhá snižovat riziko srdečních onemocnění, rakoviny a cukrovky. Kromě zázvoru je ale vhodné do nápoje přidat ještě jednu ingredienci – skořici.

Zdroj obrázku: Freepik

Skořice snižuje cukr v krvi

Skořice je koření, které dokáže snižovat hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Kromě toho působí pozitivně na nervový systém a má analgetické a protizánětlivé vlastnosti. Za zmínku stojí i to, že zázvor se skořicí jsou užitečné prostředky v boji proti menstruačním bolestem. Takto vylepšená káva se doporučuje i lidem, kteří se snaží zbavit přebytečných kilogramů, jelikož zrychluje metabolismus a snižuje chuť k jídlu. Po vypití se dostaví pocit plnosti.

Doporučený článek:  Lišky jsou oblíbené a chutné. Houbová tinktura je silnou zbraní proti nebezpečným parazitům

Kávu se zázvorem lze připravit dvěma způsoby. Nejjednodušší je přimíchat do nápoje mletý nebo strouhaný zázvor a posypat ho trochou skořice. U druhé metody musíte do horké vody přidat kousek oloupaného a nakrájeného zázvoru, s vodou následně kávu zalít a opět přidat špetku skořice. Zázvorovou kávu ale pijte jen v menším množství.

Zdroj: https://cookpad.com/in/recipes/5944018-cinnamon-ginger-coffee

Podobné články:

Škůdci si rádi smlsnou na všech rostlinách i pěstované zelenině. Přírodní metody úrodu zachráníŠkůdci si rádi smlsnou na všech rostlinách i pěstované zelenině. Přírodní metody úrodu zachrání

Škůdci, to nejsou pouze mušky nebo nemoci. Mohou to být také tvorové, kteří jsou většího vzrůstu a dokážou napáchat obrovské škody. Pokud milujete rostliny a snažíte se je pěstovat, tak

Luštěniny nesmí ve zdravém jídelníčku chybět. Při špatné úpravě ale mohou způsobit trávicí obtížeLuštěniny nesmí ve zdravém jídelníčku chybět. Při špatné úpravě ale mohou způsobit trávicí obtíže

Luštěniny patří k nejoblíbenějším potravinám. Dají se připravit na různé způsoby, mají ale také mnoho zdravotních účinků. Jsou důležitou alternativou masa pro vegany a vegetariány. Bohužel nesprávné vaření luštěnin ztěžuje trávení,

Hustý a sytě zelený trávník je sen každého majitele zahrady. Obyčejný šroubovák k tomu dopomůžeHustý a sytě zelený trávník je sen každého majitele zahrady. Obyčejný šroubovák k tomu dopomůže

Každý zahrádkář věnuje hodně pozornosti a péče květinovým a zeleninovým záhonům. Na trávník přitom většina lidí vůbec nemyslí, i když si také zaslouží řádnou péči. V létě totiž trpí stejně