Kardamom vnese do kuchyně vůni orientu. Jeho využití je široké

Jedinečné aroma a neocenitelné zdravotní vlastnosti, tak můžeme jednoduše popsat kardamom. V přírodní medicíně se využíval již po staletí a dodnes se doporučuje jako složka zdravé výživy. Dokáže pozitivně ovlivnit tělo a zdraví, proto jej určitě zařaďte do svého jídelníčku.

Svěží dech díky kardamomu

V Indii se dodnes kardamomová zrna používají jako žvýkačka k osvěžení dechu. Účinnost této metody je způsobena antibakteriálními látkami obsaženými v kardamomu – terpinyl acetátem a cyneolem. Pokud máte problém se špatným dechem, sahejte po přírodních zubních pastách a ústní vodě s přidáním kardamomu. Kardamom je také přírodním lékem na mužské problémy.

Doporučený článek:  Kávu je vhodné pít v omezeném množství

Kardamomová zrna pomáhají při trávicích problémech, musíme si však uvědomit, že jde o hořký pepř, proto by ho neměli konzumovat lidé trpící peptickým vředovým onemocněním a gastritidou. Těhotné ženy a kojící matky by se mu měly také vyhnout. Nepříjemné důsledky bude mít i pro lidi, kteří mají alergii na složky tohoto koření.

Zdroj obrázku: Freepik

Přírodní afrodiziakum

Kardamom je také skvělým lékem na mužské nemoci. V Indii se považuje již celá staletí za silné afrodiziakum, které pomáhá řešit problémy s potencí. Kardamom je koření, jehož konzumace způsobuje lepší zásobování genitálií krví – erekce je delší a silnější. Záleží však jenom na vás, jestli tomu budete věřit, nebo to budete pokládat za placebo efekt.

Doporučený článek:  Rakytník podporuje zdravé trávení, přispívá k hubnutí a celkové pohodě

Stojí za to sáhnout po kardamomu při hubnutí. Stimuluje sekreci trávicích šťáv, čímž urychluje metabolismus. Kromě toho má diastolický účinek – tlumí trávicí problémy, jako je pálení žáhy nebo plynatost. Toto koření lze zakoupit v různých formách, v celých zrnech nebo i v mleté formě, je jen na vás, které vám bude vyhovovat více.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/cardamom-benefits

Podobné články: